economia

Augmenta el nombre d’hotels en venda per la crisi de la COVID-19

Hotelers castigats per la crisi es retiren del negoci o cerquen liquiditat urgent, però els compradors prefereixen esperar


Amb les zones turístiques tancades i la perspectiva d’un estiu molt complicat, les agències immobiliàries especialitzades noten des de fa setmanes un increment de la cartera d’hotels en venda a les Balears. Reben cridades d’empresaris hotelers que o bé han decidit retirar-se del negoci, o bé necessiten liquiditat de manera urgent.

“Encara que aconseguissin fer un 50% del negoci de l’any passat, els hotelers perdran doblers. Això fa que molts no puguin aguantar i estiguin desesperats per vendre”, explica José Antonio Lucío, responsable de Mallorca House. El nombre d’hotels en venda que gestiona aquesta immobiliària ha agumentat un 10%.

Això ha fet que els preus dels hotels ja hagin davallat prop d’un 20%, segons les dades de Mallorca House.  L’associació immobiliària ABSI veu moviment d’empreses petites que es desprenen d’un dels seus hotels per poder resistir la crisi. “Són empreses que tenen cinc o sis hotels i han accelerat els plans de vendre algun d’ells perquè necessiten liquiditat per afrontar aquesta crisi i fer les inversions necessàries per poder seguir operant en un escenari post-coronavirus”, explica Luis Ramis, de Rustic House Mallorca.

La tendència d’increment de l’oferta d’hotels en venda és la mateixa a totes les illes. En el cas de Mallorca, les zones turístiques de Calvià com Magaluf, Palmanova, Santa Ponça i Peguera concentren bona part dels hotels en venda. La majoria són establiments de menys de 80 habitacions i propietat d’empresaris estrangers que havien invertit en hoteleria, però provenien d’altres sectors.

Les immobiliàries creuen que és un bon moment per invertir, ja que els preus estan a la baixa o com a mínim es poden negociar. Es tracta d’operacions que poden anar des dels 4 milions fins a desenes de milions d’euros.

El mercat està a l’espera de l’evolució del turisme en els pròxims mesos i de si hi haurà temporada a les Illes. Els possibles compradors saben que, a llarg termini, els hotels tornaran a generar guanys. Molts són grans fons immobiliaris internacionals, però també inversors de les illes i grans cadenes hoteleres. Tots saben que si la temporada no comença aviat, l’oferta d’hotels en venda augmentarà, i els preus encara abaixaran més.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

Invertirà més de 3 milions d'euros en promocionar i incentivar el turisme espanyol {rela}Bona part dels hotels de Mallorca començaran...

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics