X

Augmenta el preu de la llagosta després d’anys sense grans variacions

El preu d'una llagosta de 600 grams, que és la talla mínima, és ara d'uns 85 euros

06/05/2023

Augmenta el preu de la llagosta després d’anys sense grans variacions

Gemma Carrasco

Aquesta temporada, els amants de la llagosta i dels plats i receptes que l’inclouen com a ingredient principal, com la tradicional caldereta, s’hauran de rascar les butxaques. Després d’anys sense grans variacions, els restauradors avisen d’una pujada important del preu per enguany. I és que el preu que ja paguen als pescadors per cada quilo d’aquest crustaci ha augmentat uns 10 euros respecte a l’any anterior.

Una pujada que encara no han quantificat i que preveuen fer de manera progressiva durant els mesos d’estiu. El preu d’una llagosta de 600 grams, que és la talla mínima, és ara d’uns 85 euros.

La pujada de preu és l’única manera que tenen els restaurants d’incloure la llagosta a les seves cartes, que davant l’increment del cost de compra es veuen obligats a repercutir-lo al consumidor final. Tot plegat, és conseqüència de la reducció significativa de les captures derivada de la nova normativa del Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació, que redueix el temps de calada de les xarxes a només 24 hores.

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris