societat

Augmenta el ritme d’explotació dels recursos naturals de la Terra

El 1r d'agost ja s'han consumit les matèries primeres que haurien de bastar per tot l'any


El dia primer d’agost, la humanitat ja ha consumit tots els recursos naturals que la Terra pot proporcionar per tot l’any. És a dir, ens els pròxims cinc mesos ja estarem sobreexplotant el planeta. Miguel Ángel Valladares, portaveu del grup ecologista WWF, ha explicat a IB3 Notícies que “és com si, a un compte bancari, entràssim en números vermells. Aquesta data de sobrecapacitat de la Terra s’ha anat avançant des dels anys 60”.

En el cas d’Espanya, aquest dia simbòlic s’assoleix abans: l’11 de juny. Es consumeixen massa combustibles fòssils, com petroli o carbó, i també hi ha una explotació excessiva en l’agricultura i la ramaderia.

La clau per capgirar la situació són, entre d’altres, reduir els hàbits consumistes, canviar l’alimentació, amb menys carn i més productes locals i de temporada, i contractar elèctriques que apostin per energies netes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

687 nous casos i 5 morts per Covid-19 a Balears

La taxa de positivitat de les 6.304 proves diagnòstiques realitzades aquest divendres és del 10,23% i el Servei de Salut atén per covid a 10.968 pacients

22.347 persones ja s’han vacunat contra la Covid-19 a Balears

2.255 ancians i treballadors de geriàtrics han completat el procés i ja han rebut la segona dosi

Es dispara la incidència acumulada a Eivissa: 2.000 casos a 14 dies

En les darreres 24 hores. s'han registrat 290 nous casos de Covid-19. "Quan se cerca molt, es troba molt", ha...

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura. A Eivissa i Formentera, a més, s'han activat...