societat

Augmenten fins a 51 els migrants arribats durant les darreres hores a Eivissa

L'únic centre de menors de l'illa acollirà els 14 menors, però no es descarta que alguns s'hagin de traslladar a Mallorca per manca d'espai

Augmenten+fins+a+51+els+migrants+arribats+durant+les+darreres+hores+a+Eivissa

Augmenta fins a 51 el nombre de persones arribades amb embarcacions durant les darreres hores a Eivissa. 9 d’aquests són menors d’edat. Avui han arribat dues embarcacions més a l’illa, a les costes de Sant Josep i Santa Eulària, que s’afegeixen a les 3 d’ahir, 5 en total.

La primera de les pasteres ha arribat a les dues de la matinada a Cala Codolar amb 4 ocupants, dos dels quals eren menors. La segona s’ha localitzat al Sòl d’en Serra, a primera hora del matí, amb com a mínim fins a 7 persones més a bord, zona on ja n’arribà una altra ahir. Agents de Duanes les han inspeccionat, i aquest migdia han procedit a retirar-les.

En total s’han comptabilitzat 50 persones. Els 36 adults han començat a passar a disposició judicial avui, i ho continuaran fent al llarg de la jornada de demà, per posteriorment ser traslladats a centres d’immigrants a la península. L’únic centre de menors d’Eivissa, el Pare Morei, acollirà els 9 joves que tenen menys de 18 anys, però no es descarta que alguns s’hagin de traslladar a Mallorca per falta d’espai.

L’operatiu de vigilància continua activat i ha rebut reforços de Mallorca. Una trentena d’efectius vigilen les zones costaneres, i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos migrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció a Barcelona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

El Club Nàutic del Molinar ja està practicament buit

El club no descarta emprendre mesures legals contra Autoritat Portuària per no complir amb els terminis fixats

Cap de setmana accidentat a la serra de Tramuntana

Un excursionista nord-americà va morir després de caure de 12 metres a Cala Deià. També s'efectuaren 4 rescats.

Feministes en acció es concentrarà cada dia 25

Per denunciar la violència masclista

Els tutors clínics rebran el reconeixement de ‘professional formador d’alumnes’

Uns 900 alumnes d'Infermeria i Fisioteràpia de les Illes tenen un tutor clínic