societat

Augmenten fins a 51 els migrants arribats durant les darreres hores a Eivissa

L'únic centre de menors de l'illa acollirà els 14 menors, però no es descarta que alguns s'hagin de traslladar a Mallorca per manca d'espai

Augmenten+fins+a+51+els+migrants+arribats+durant+les+darreres+hores+a+Eivissa

Augmenta fins a 51 el nombre de persones arribades amb embarcacions durant les darreres hores a Eivissa. 9 d’aquests són menors d’edat. Avui han arribat dues embarcacions més a l’illa, a les costes de Sant Josep i Santa Eulària, que s’afegeixen a les 3 d’ahir, 5 en total.

La primera de les pasteres ha arribat a les dues de la matinada a Cala Codolar amb 4 ocupants, dos dels quals eren menors. La segona s’ha localitzat al Sòl d’en Serra, a primera hora del matí, amb com a mínim fins a 7 persones més a bord, zona on ja n’arribà una altra ahir. Agents de Duanes les han inspeccionat, i aquest migdia han procedit a retirar-les.

En total s’han comptabilitzat 50 persones. Els 36 adults han començat a passar a disposició judicial avui, i ho continuaran fent al llarg de la jornada de demà, per posteriorment ser traslladats a centres d’immigrants a la península. L’únic centre de menors d’Eivissa, el Pare Morei, acollirà els 9 joves que tenen menys de 18 anys, però no es descarta que alguns s’hagin de traslladar a Mallorca per falta d’espai.

L’operatiu de vigilància continua activat i ha rebut reforços de Mallorca. Una trentena d’efectius vigilen les zones costaneres, i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos migrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció a Barcelona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Instal·lades les 11 càmeres que controlaran l’afluència al Caragol des Born i els Jocs des Pla

És un sistema molt semblant al que s'empra a Sant Fermí i avisaran quan es sobrepassin les 28.000 persones als...

Ja està en marxa mobiAPParc, la nova app per estacionar a les zones ORA de Palma

L'Ajuntament demana paciència pels problemes que pugui patir l'app els primers dies

El veïnat del carrer Degollador de Ciutadella, alarmat per les constants baralles

La Policia Local intervé en una batussa multitudinària amb armes blanques

Es reobre l’accés a urgències de l’Hospital de Manacor

Les obres d'ampliació del centre havien obligat a tancar-lo durant un any.