societat

Augmenten fins a 51 els migrants arribats durant les darreres hores a Eivissa

L'únic centre de menors de l'illa acollirà els 14 menors, però no es descarta que alguns s'hagin de traslladar a Mallorca per manca d'espai

Augmenten+fins+a+51+els+migrants+arribats+durant+les+darreres+hores+a+Eivissa

Augmenta fins a 51 el nombre de persones arribades amb embarcacions durant les darreres hores a Eivissa. 9 d’aquests són menors d’edat. Avui han arribat dues embarcacions més a l’illa, a les costes de Sant Josep i Santa Eulària, que s’afegeixen a les 3 d’ahir, 5 en total.

La primera de les pasteres ha arribat a les dues de la matinada a Cala Codolar amb 4 ocupants, dos dels quals eren menors. La segona s’ha localitzat al Sòl d’en Serra, a primera hora del matí, amb com a mínim fins a 7 persones més a bord, zona on ja n’arribà una altra ahir. Agents de Duanes les han inspeccionat, i aquest migdia han procedit a retirar-les.

En total s’han comptabilitzat 50 persones. Els 36 adults han començat a passar a disposició judicial avui, i ho continuaran fent al llarg de la jornada de demà, per posteriorment ser traslladats a centres d’immigrants a la península. L’únic centre de menors d’Eivissa, el Pare Morei, acollirà els 9 joves que tenen menys de 18 anys, però no es descarta que alguns s’hagin de traslladar a Mallorca per falta d’espai.

L’operatiu de vigilància continua activat i ha rebut reforços de Mallorca. Una trentena d’efectius vigilen les zones costaneres, i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos migrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció a Barcelona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

Detingut el presumpte autor dels incendis als contenidors de Palma

La Policia no descarta que hi hagi diversos piròmans sense cap connexió entre si

Menorca és distingida a Fitur com a reserva i destinació Starlight

Els indrets amb el distintiu han vist com es disparava el nombre de visitants entre un 90% i un 327%,...

Detectar els delictes d’odi, una tasca encara complicada pels professionals policials i jurídics

Segons l'Agència Europea dels Drets fonamentals només es denuncien un 10% dels casos

En un any podrien fer-se trasplantaments de fetge a les Illes

La Conselleria de Salut ha autoritzat l'Hospital de Son Espases perquè inici un programa de trasplantament per aquest òrgan