X

Augmenta la tensió entre Estats Units i l’Iran per l’assasinat de Qaseim Soleimani

Desenes de milers d'iranians han sortit als carrers de Teheran per protestar

03/01/2020

Augmenta la tensió entre Estats Units i l’Iran per l’assasinat de Qaseim Soleimani

Augmenta la tensió entre Estats Units i l’Iran després de la mort del general Qaseim Soleimani a mans de l’exèrcit nord-americà. L’Iran ha demanat ja una “dura venjança”. Mentre l’Iraq ha qualificat l’atac de violació a la seva sobirania. Desenes de milers de persones ja han sortit als carrers de Teheran per protestar.

Desenes de milers d’iranians han sortit als carrers de Teheran per protestar contra l’assassinat del general Qaseim Soleimani a l’Iraq. Cremant banderes estatunidenques i amb crits de “mort als Estats Units” han condemnat aquest assassinat a un dels homes forts del líder Ali Khamenei.

L’atac s’ha produït aquesta matinada, per ordre del president dels Estats Units, Donald Trump. Un atac aeri amb míssils que ha deixat el cotxe en què viatjava Soleimani totalment calcinat. En un comunicat, el Pentàgon ha confirmat l’autoria de l’atemptat i el justifica perquè Soleimani estaria desenvolupant de forma activa plans per atacar els diplomàtics nord-americans a l’Iraq i a tota la regió”.

Un atac que arriba, després de l’intent d’assalt, aquest dimarts, a l’ambaixada nord-americana a Bagdad. Les reaccions dels països no s’han fet esperar. L’Iran ja ha demanat una “dura venjança”. Mentre que el país veí, l’Iraq, ha qualificat l’atac de violació a la seva sobirania. Israel també s’ha pronunciat i ha començat a prendre mesures per protegir-se d’una possible represàlia en la seva contra per causa d’aquest atemptat.

03/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT