X

Augmenta l’edat de les persones ateses per la Unitat de Cures Addictives de l’IMAS

Molta paciència, teràpia i feina en grup, és imprescindible que s'involucrin tots els que envolten a les persones que pateixen addiccions. Aquestes Unitats de Conductes Addictives, anomenades UCA, són un programa d'atenció ambulatòria

04/11/2023

Augmenta l’edat de les persones ateses per la Unitat de Cures Addictives de l’IMAS

Laura Sánchez

Augmenta l’edat de les persones ateses per la unitat de Conductes Addictives que gestiona l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Ara tenen més de 40 anys. A Mallorca n’hi ha 5 Unitats a on el personal ajuda els usuaris a sortir de qualque dependència. La seva feina ha estat reconeguda amb un guardó de la Societat Científica Espanyola d’Estudis sobre l’Alcohol, l’Alcoholisme i altres Toxicomanies.

Molta paciència, teràpia i feina en grup. És imprescindible que s’involucrin tots els que envolten a les persones que pateixen addiccions. Aquestes Unitats de Conductes Addictives, anomenades UCA, són un programa d’atenció ambulatòria. I el perfil dels qui acudeixen a les UCA ha canviat.

Hi ha qui hi recau con n’Albert i na Mary. Però estan convençuts que se’n sortiran. Ell està amb un tractament de metadona des de fa cinc mesos. Ha estat addicte a la cocaïna i l’heroïna. La implicació de la seva família es fonamental per a la seva recuperació.

Ella fa anys va patir addició a la cocaïna, i ara al joc.

Aquestes addiccions són conseqüència, en ocasions, d’altres patologies. L’any 2022 varen atendre 1.849 persones amb problemes d’addicció a l’alcohol, opiacis de prescripció, heroïna, cocaïna, cànnabis o drogues de síntesi. També al joc patològic, les noves tecnologies o el sexe.

04/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris