societat

Augmenta l’incompliment a la zona blava de Ciutadella: una multa cada 7 minuts

El nou servei que és a punt de contractar l'ajuntament deixa oberta la porta a incrementar en un 15% les places de pagament

Augmenta+l%27incompliment+a+la+zona+blava+de+Ciutadella%3A+una+multa+cada+7+minuts

Els vigilants de les zones d’estacionament controlat de Ciutadella van interposar l’any passat 19.100 denúncies a vehicles per infringir les normes que regulen la zona blava. La xifra equival, tot plegat, a un ritme de 9 denúncies per hora, o, el que és el mateix, una cada set minuts. Amb tot, les 19.000 multes de l’any passat queden molt per damunt de les dels anys anteriors. Per trobar una estadística semblant, ens hem de remuntar al 2011, en què es fregaren les 21.000 denúncies. Quant a les anul·lacions, un setanta per cent dels conductors multats va optar per pegar els 4 euros que permeten arxivar la sanció.

Són les principals xifres d’un servei que arriba al final de la seva vigència el proper 1 d’octubre. El nou concurs ja està en marxa i el termini per presentar ofertes finalitza, de fet, el proper 6 de setembre. El plec recull expressament que l’empresa contractista es beneficiarà de l’incentiu del 50% de les anul·lacions que es realitzin mitjançant l’aplicació mòbil.

El nou plec deixa en mans de l’Ajuntament la possibilitat d’ampliar les places regulades de les 605 actuals fins a un màxim de 690 en total, sense que això comporti cap indemnització per al contractista. Es tractaria d’un 15 per cent més que ara. Són, però, suficients, aquestes places? La gent, al carrer, coincideix que aparcar al centre de Ciutadella és, sobretot a l’estiu, missió impossible.

El nou servei surt a concurs per un import de 700.000 euros sense imposts i amb una durada de 36 mesos. El plec estableix uns mínims pel que fa als criteris del servei, amb rondes de vigilància cada 15 o 20 minuts, un vigilant per cada 115 places i 6 vigilants permanents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Desmantellat una plantació de marihuana a una habitació a Cala d’Or

El presumpte autor del cultiu, de 31 anys, ha estat detingut

Decomissen al port d’Eivissa 59 meros de mida inferior a la reglamentària

El pes total ascendeix a 100kg i es tracta del decomís “més important” d'aquest peix en els darrers 25 anys

La discoteca Privilege no podrà obrir portes

L'Ajuntament de Sant Antoni li va imposar-ne la suspensió després de detectar modificacions a la sala per ampliar l'aforament

Continua tancat el nou aparcament de la Savina

La zona del port que estava destinada a estacionar els vehicles de lloguer ja s'ha pintat com a zona blava