economia

Augmenta un 8% el visat d’habitatges a les Balears fins al setembre per les HPO

El Col·legi d'Arquitectes proposa més inversió per promoure l'habitatge destinat a lloguer social

Augmenta+un+8%25+el+visat+d%27habitatges+a+les+Balears+fins+al+setembre+per+les+HPO

El Col·legi d’Arquitectes planteja la creació d’un observatori independent per ajudar a millorar la gestió del territori i predir les necessitats futures en matèria d’habitatge. A més, creuen necessari potenciar iniciatives per a la rehabilitació, regeneració i renovació urbanes.

Tot això després que els arquitectes hagin publicat les dades sobre habitatges visats, els de primera construcció en els primers 9 mesos d’enguany. Segons aquestes xifres, a les Balears han augmentat un 8% els habitatges de primera construcció respecte de l’any passat situant-se en 2.645 habitatges. Per Illes, a Menorca és on més s’ha incrementat tot i haver-hi menys habitatges: fins als 165. A Mallorca es produeix un lleuger augment del 13% respecte de l’any passat fins als 2.108 habitatges. La caiguda es produeix, però, a Eivissa i Formentera amb un 16% menys que l’any passat però se situa en 372 habitatges.

Els arquitectes destaquen que després de cinc anys d’evolució positiva es confirma la davallada en edificació turística, que descendeix un 36% a les Balears des de 2017, fins a arribar a les 135 construccions enguany.

El Col·legi d’Arquitectes proposa més inversió per promoure l’habitatge destinat a lloguer social, potenciant la col·laboració publicoprivada. A més destaquen la necessitat de donar una solució, diuen, a la manca de sòl fonamental en la construcció d’habitatge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Autoritat Portuària accepta la moratòria de creuers a Palma per al 2022

No es reservarà cap amarrament a partir de gener de 2022 mentre es prepara una proposta de limitació que s'està...

Cancel·lacions de viatges i davallada de vendes pel coronavirus

La patronal Aviba confia que l'epidèmia es pugui controlar abans del 15 de març, perquè si no es perdran molts viatges previstos per Setmana Santa

Primeres cancel·lacions a Cala Millor pel mal estat de la platja després del temporal Glòria

1.200 turistes ja han anul·lat la seva reserva per aquest estiu i alguns establiments no saben encara si podran obrir....

Els ciutadans de les Illes Balears necessiten més de 16 anys de sou íntegre per pagar un habitatge

Els balears, amb un 3,3% d'augment dels preus al llarg del 2019, necessiten estalviar nou anys més que la mitjana...