economia

Augmenta un 8% el visat d’habitatges a les Balears fins al setembre per les HPO

El Col·legi d'Arquitectes proposa més inversió per promoure l'habitatge destinat a lloguer social

Augmenta+un+8%25+el+visat+d%27habitatges+a+les+Balears+fins+al+setembre+per+les+HPO

El Col·legi d’Arquitectes planteja la creació d’un observatori independent per ajudar a millorar la gestió del territori i predir les necessitats futures en matèria d’habitatge. A més, creuen necessari potenciar iniciatives per a la rehabilitació, regeneració i renovació urbanes.

Tot això després que els arquitectes hagin publicat les dades sobre habitatges visats, els de primera construcció en els primers 9 mesos d’enguany. Segons aquestes xifres, a les Balears han augmentat un 8% els habitatges de primera construcció respecte de l’any passat situant-se en 2.645 habitatges. Per Illes, a Menorca és on més s’ha incrementat tot i haver-hi menys habitatges: fins als 165. A Mallorca es produeix un lleuger augment del 13% respecte de l’any passat fins als 2.108 habitatges. La caiguda es produeix, però, a Eivissa i Formentera amb un 16% menys que l’any passat però se situa en 372 habitatges.

Els arquitectes destaquen que després de cinc anys d’evolució positiva es confirma la davallada en edificació turística, que descendeix un 36% a les Balears des de 2017, fins a arribar a les 135 construccions enguany.

El Col·legi d’Arquitectes proposa més inversió per promoure l’habitatge destinat a lloguer social, potenciant la col·laboració publicoprivada. A més destaquen la necessitat de donar una solució, diuen, a la manca de sòl fonamental en la construcció d’habitatge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tanquen el restaurant Can Carlitos de Formentera per un brot entre el personal de cuina

El propietari i xef Nandu Jubany confirma que no obriran fins al juliol

Les Illes registren durant maig la millor ocupació hotelera de tot l’estat amb un 45%

Mallorca supera el 50% d'ocupació i destaca Muro entre tots els punts turístics. El 61% de les reserves dels alemanys són de...

300 treballadors de Caixabank protesten contra l’ERO

Segons fonts d'IB3 Notícies, la fusió en Caixabank preveu també tancar 86 oficines de les 280 que té a les Illes, un 31%