societat

Augmenten els casos d’agressions sexuals múltiples a Espanya

En els darrers 3 anys, a les Illes, s'han recollit 7 casos

Augmenten+els+casos+d%26apos%3Bagressions+sexuals+m%C3%BAltiples+a+Espanya

Augmenten els casos d’agressions sexuals múltiples a Espanya. D’ençà del cas de la Manada, el 2016 a Pamplona, l’Observatori de Geoviolència sexual ha registrat 155 agressions a dones amb 533 presumptes agressors, més d’un terç de les quals s’haurien produït en el darrer any.

Com en el cas de Manresa o en la recent condemna de 3 exjugadors de l’Arandina, una de cada 3 víctimes és menor d’edat i en 3 de cada 4 agressions hi ha 4 participants o més. Experts de la Universitat expliquen que no hi ha un perfil precís però els agressors comparteixen una cultura de la violència i una manca d’educació psicoafectiva. Carme Orte explica que estudis del Laboratori d’Investigació sobre Família i Modalitats de Convivència (LIFAC) demostren que, en els joves el consum d’una pornografia que mostra sexe en grup i basada en la humiliació de la dona que els influeix en el comportament.

Aquí a les Illes, en els darrers 3 anys l’Observatori de Geoviolència en recull 7 casos. 2 a Eivissa i 5 a Mallorca. Un dels quals, el de l’estiu passat a una jove turista a Cala Rajada. El cas encara s’investiga. Acusen 5 homes, un dels quals continua en presó preventiva.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica