societat

Augmenten els casos de maltractament infantil a les Illes

Entre el 22 i el 25% dels menors de les Illes està en risc de pobresa

Augmenten+els+casos+de+maltractament+infantil+a+les+Illes

Una vegada més, la crisi econòmica, social i sanitària, afecta un dels sectors de la població més vulnerable. A les Balears augmenta la pobresa infantil i el maltractament de menors. L’oficina Balear de l’Infància i l’Adolescència (OBIA) demana més actuacions. Explica que els esforços de les administracions i l’ajuda del tercer sector no basten.

Entre el 22 i el 25% dels menors de les Illes està en risc de pobresa. L’impacte en infants i adolescents és múltiple: manca d’alimentació, insalubritat i amuntegament en habitatges o manca d’escolarització, entre altres aspectes, fan que els afectats quedin exclosos de les oportunitats que té qualsevol infant. Així ho ha explicat l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència en l‘informe anual corresponent a l’any 2019 que s’ha presentat avui al Parlament. En el document l’augment de la pobresa extrema es relaciona amb la precarietat laboral i l’estructura social de la nosta comunitat.

Un altre dels punts més preocupants de l’informe és el referent al maltractament. El telèfon d’ajuda a la infància ha rebut 1869 telefonades per a denunciar maltractament o violència en el seu entorn i el Registre Unificat de Maltractament Infantil (RUMI) d’àmbit estatal ha registrat 6.106 notificacions provinents de les Balears. És un 27,8% més respecte del 2018. Les Balears som la comunitat autònoma amb més notificacions per abusos sexuals a menors de l’Estat. El 2019 foren 143. També ho som quant a maltractament físic. L’any passat 8 de cada 100.000 nins, és a dir 250, van patir maltractament físic i 2 de cada 100.000, maltractament emocional. Aquests foren 252.

L’OBIA també posa el focus en el fracàs escolar, l’absentisme i les expulsions. Tot i això, observen una millora en el nombre d’alumnes que obtenen el títol d’educació secundària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

EMT i treballadors es tornaran a reunir demà horabaixa

Negociaran la desconvocatòria de la vaga indefinida que mantenen des de dilluns

Les platges de Manacor acaben l’estiu amb més arena

Quatre joves contractats per l'Ajuntament han fet netes les platges manualment cada dia

Tres detinguts a Esporles per un presumpte delicte de drogues

Han a trobat 16 plantes de marihuana, 3 quilos de cabdells secs i cànnabis en forma de pol·len

Nova agressió a un sanitari anit passada a Palma

El treballador sanitari ja ha interposat una denúncia contra el seu atacant