MENORCA

Augmenten els casos de violència filioparental a Menorca després de la pandèmia

Més de 60 menors són derivats al Servei de Protecció de Menors per haver exercit violència contra els seus pares o mares


La violència filioparental, aquella en la qual els fills o filles sotmeten els progenitors, repunta després de la pandèmia. El confinament amb el distanciament i la falta de contextos socials va propiciar-ne més casos. Les dades a Menorca pràcticament s’han duplicat.

A Menorca, després de la pandèmia hi ha hagut més de 60 menors derivats per fiscalia al Servei de Protecció de Menors per haver exercit violència contra els seus pares o mares. Una dotzena de menors de 14 anys tenen denúncia per aquest fet i una trentena han participat en el programa d’intervenció i reeducació del Govern.

Aspectes que tradicionalment eren explicatius de la violència filioparental ara canvien i n’apareixen de nous com el distanciament o la falta de contextos socialitzadors. La tecnologia per informar-se i comunicar-se o els canvis sociodemogràfics i l’endarreriment a l’hora de tenir fills són altres factors que, segons l’experta en violència filioparental, Blanca Espín influeixen en aquest tipus de violència.

Per tot plegat, Espín ha elaborat un nou protocol d’actuació que té en compte els darrers canvis produïts durant la pandèmia i considera que Menorca és el territori idoni per aplicar-lo.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |