societat

Augmenten els salvaments de muntanya els caps de setmana a Mallorca

Els Bombers de Mallorca recomanen no seguir qualsevol "track" d'internet a l'hora de fer una ruta


Els Bombers de Mallorca han sortit aquest cap de setmana a fer quatre salvaments a la muntanya: tres per excursionistes que s’havien torçat el turmell i un per una parella de senderistes que s’havien extraviat.

Cada vegada les sortides que han de fer es concentren més en dissabte i diumenge. El caporal del grup de rescat de muntanya dels bombers de Sóller, Toni Josep Sosa, creu que és gent per la qual “és poc habitual anar a la muntanya” i que ara hi va perquè bars i centres comercials estan tancats.

Per tant, el perfil del salvat ha canviat. Abans de la pandèmia rebien moltes de telefonades de turistes estrangers extraviats o lesionats. Ara, sense turisme, tots els avisos són de persones que viuen a Mallorca.

En general, els salvaments no són tan complicats com fa un any. “No són gaire tècnics, de cordes, barrancs o coves”. Sosa considera que és perquè no hi ha tants de turistes que venen a fer aquest tipus d’activitat.

Per als excursionistes locals han fet un vídeo amb 5 recomanacions bàsiques. Una d’elles és preparar bé el recorregut i no seguir una ruta senderista qualsevol d’internet: “Mos hem trobat en pocs dies 3 salvaments en el mateix lloc, en el Puig de Galatzó. La gent seguia un track baixat d’una xarxa social.”

Els bombers recorden que, a l’hora d’anar a la muntanya, cal equipar-se bé, mirar la previsió meteorològica, ser conscient de les pròpies capacitats i deixar dit on es va.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pocs excursionistes han sortit aquest diumenge matí a ses Salines per mor del temps

Una de les rutes més visitades passa per Salines, Cap des Falcó i Torre de sa Sal Rossa

Notable afluència d’excursionistes i gent que va a torrar a la zona de Cúber

Molts aprofiten que a llocs exteriors poden reunir-se 6 persones de 2 nuclis diferents

Torna amb èxit el Mercat dels Encants de Consell després de mesos sense poder-se celebrar

En les dues primeres setmanes de reobertura només es permet que estiguin el 50 per cent de les paradetes

Puja 8 punts i mig la incidència acumulada a les Balears en 14 dies

A Muro hi ha 14 contagis en els darrers 7 dies i a Capdepera, 17