societat

Augmenten en un centenar els casos actius de Covid-19 a les Balears

Aquest dijous, hi havia en 362 pacients ingressats per mor del coronavirus

Augmenten+en+un+centenar+els+casos+actius+de+Covid-19+a+les+Balears

Les Balears registren 285 contagis més per coronavirus en 24 hores i el total de casos positius acumulats a la nostra comunitat ja supera els 11.800. Aquest dijous, hi torna a haver més contagis que altes mèdiques: se n’han donades 183, i per tant augmenten també els casos actius en un centenar. A les Illes ja han mort 276 persones, 1 més que ahir.

Pressió hospitalària

D’ençà que hi ha registres, per veure el comportament de les dues onades de contagis. Dia 4 d’abril va ser el dia amb més pacients hospitalitzats a les Balears: 592 persones. A poc a poc aquesta pressió va anar baixant, però a mitjans d’agost la corba es torna a disparar.

El pic d’aquesta segona onada va ser dia 8 de setembre amb 410 casos. Són 182 malalts manco. Aquest dijous, estam en 362 pacients. Per tant, sembla que la situació a hores d’ara s’està estabilitzant, de fet, la tendència ja va en descens des de fa uns dies.

Es confirma per tant que aquesta segona onada no ha provocat una pressió hospitalària tan important com la primera. Vegem ara com estan les UCIs dels hospitals de les Illes. La gràfica és molt semblant, però hi ha matisos. Per començar, destacam el pic de la primera onada: va ser dia 6 d’abril amb 115 casos.

En aquesta segona onada el dia amb més hospitalitzacions a les UCIs ha estat dia 15 de setembre, amb 69 pacients en cures intensives. Han baixat pràcticament a la meitat en comparació a la primera onada i la pressió assistencial a les UCIs no és tan elevada, però no podem dir, en aquest cas, que la situació a hores d’ara sigui molt millor que fa uns dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El difícil dia a dia de les famílies monoparentals

A les Illes hi ha 20 mil famílies d'un sol pare o mare

Els trets genètics predisposen a patir esquizofrènia, trastorn bipolar o autisme

Són malalties cròniques, que avui dia no tenen cura, però amb una medicació adient, els afectats fan vida normal

Alguns turistes alemanys avancen el retorn al seu país per evitar la quarantena

Segons TUI, no hi ha hagut cancel·lacions massives

Els sanitaris que ajornin les vacances i les gaudeixin passat l’estiu en tendran 6 més d’extra

La incorporació al juny d'infermeres jubilades per vacunar no han estat suficients per gestionar aquesta nova onada