Augmenten les incineracions

A Menorca i a Palma la meitat dels difunts s'incineren en comptes de ser enterrats

Augmenten+les+incineracions

A Menorca i a Palma, un 50 per cent dels difunts opten per la incineració en comptes de l’enterrament. I a altres municipis de les illes, la xifra no s’atura de créixer. Per exemple, actualment una quarta part dels difunts que tracta la Funerària d’Inca són incinerats, en comptes d’enterrats. Una opció que suposa un cost afegit d’uns 750 euros. Aquests doblers inclouen el cost del crematori i el preu de l’urna, que pot comprar-se biodegradable. A això se li ha d’afegir els costos de funerària i el bagul, amb la qual cosa el preu final s’enfila com a mínim fins als 2.100 euros.

A Mallorca hi ha cinc crematoris ubicats a Marratxí, Palma, Manacor, Sóller i Inca. El de la capital del Raiguer va obrir l’any 2013 i s’hi fan una mitjana de 30 incineracions cada mes.

Les famílies que ho desitgen poden enterrar les cendres als columbaris que darrerament s’estan habilitant als cementeris municipals. És el cas de Marratxí i Consell que tenen previstes inversions importants en aquest sentit. A Consell, el mes que ve s’adjudicaran les obres per ampliar el cementeri. Una ampliació que es farà en un solar annex, que té una superfície de 6.700 metres quadrats. El projecte preveu la construcció d’un centenar de sepultures noves, dues de les quals es destinaran a columbaris. També s’hi farà un aparcament nou per a 30 vehicles i en una segona fase s’hi construirà un tanatori amb dues sales per poder-hi fer les vetles. Dos projectes que sumen una inversió de més d’un milió d’euros.

Marratxí també estan previstes millores en aquest sentit. El consistori està a punt d’iniciar les obres de construcció de 25 tombes noves, que s’ubicaran damunt sepultures comunitàries antigues, que ara han passat a ser municipals. Paral·lelament, està previst fer-hi 120 columbaris nous que s’afegiran als 32 que es tragueren en concessió l’any passat. El preu dels columbaris és de 1.000 euros cada un per una concessió de 50 anys.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |


més contingut relacionat

La mascareta és obligatòria des d’avui a Balears

L'incompliment de la norma se sancionarà amb 100 euros

Comencen les Festes del Carme amb una sessió de gipsy jazz a la plaça de l’església d’Es Cubells

Són les primeres festes populars que es celebren al municipi de Sant Josep un cop finalitzat l'estat d'alarma

Comencen els actes de Sant Martí a Es Mercadal amb diversitat d’opinions sobre si s’ha de celebrar

La programació compta amb important presència d'artistes locals i propostes per als més petits