X

Augmenten les restriccions per accedir al far i la platja de Formentor aquest estiu

La restricció s'aplicarà entre el 15 de juny i el 15 de setembre des de les 10 del matí a les 7 del capvespre.

26/05/2021

Augmenten les restriccions per accedir al far i la platja de Formentor aquest estiu

L’accés a la platja i el far de Formentor serà més restringit aquest estiu. El Consell de Mallorca i la DGT han instal·lat un nou punt de control de vehicles a la sortida del Port de Pollença, on hi ha la darrera rotonda cap a la carretera del Far. Uns lectors de matrícules indentificaran tots els cotxes que passin per allà. A partir del 15 de juny al 15 de setembre, només podran circular els vehicles que estiguin autoritzats entre les 10 del matí i les 7 del capvespre, entre aquests, els taxis, les VTC i els autobusos de servei discrecional.

Aquest primer punt de control està situat 6 quilòmetres abans del segon, ubicat a la platja de Formentor. Es va instaurar el 2018 i continua vigent aquest estiu. Per aquest, podran passar només els veïnats, treballadors, transportistes i serveis d’emergència.

Com a alternativa a l’accés amb vehicle particular es recomana aparcar el cotxe a la via de servei del Port de Pollença, on es podran agafar dues línies de bus: una en direcció cap a la platja de Formentor (cada mitja hora) i l’altra cap al Far (cada hora).

L’autorització per passar els controls dels vehicles, s’hauran de demanar 3 dies hàbils abans. En el cas del primer filtre, també es podrà justificar fins a 3 dies després. Les multes per circular sense autorització van dels 80 als 200 euros.

A l’estiu, no només es restringeix l’accés dels vehicles, també estarà limitat el número de persones que podran estar a la platja a causa de les mesures anticovid. Una cabuda que es podrà consultar en temps real en una aplicació per telèfon mòbil.

26/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris