X

Augmenten les vendes de sistemes domèstics de purificació d’aigua a les llars de Balears

Les empreses del sector asseguren que la demanda es deu a la poca qualitat de l'aigua

14/03/2024

Augmenten les vendes de sistemes domèstics de purificació d’aigua a les llars de Balears

Els sistemes domèstics de purificació d’aigua permeten evitar la compra de garrafes o botelles al supermercat. És una tecnologia que cada vegada fan servir més famílies. Les empreses del sector asseguren que els filtres d’osmosi i d’altres de similars tenen cada vegada més demanda per la poca qualitat de l’aigua a les illes.

Són aparells cada vegada més comuns a les cases de Balears. El seu objectiu és convertir l’aigua de l’aixeta en aigua de qualitat. “Normalment l’aigua es tracta de dues maneres. Els descalcificadors, de sal o d’altres tipus, serveixen per protegir les canonades i els electrodomèstics de la calç. I els equips de filtració, que funcionen normalment amb osmosi, fan que l’aigua que surt de l’aixeta tengui bon gust”, explica Mario Pérez, un dels responsables de l’empresa Aquateam Balear.

I aquesta tecnologia cada vegada té més demanda. “Perquè hi ha més informació i la gent s’interessa per sistemes que puguin millorar l’aigua de poca qualitat, que és present a moltes zones de Balears”, concreta el gerent de l’empresa Cube tratamiento de aguas, Santiago Bellota. “És un sector que està creixent i no sabem on hi ha el límit”, confessa Mario Pérez des d’Aquateam Balear.

I és que són molts els agents que afecten el gust i l’olor de l’aigua, independentment de si és apta per al consum humà. “En el cas dels sistemes de filtratge, l’aigua passa per un seguit de cartutxos que la milloren. Eliminen clor de l’aigua de la xarxa, en lleven metalls pesants, fan desaparèixer la calç i deixen una aigua bona per beure. Però en la darrera fase s’hi afegeixen minerals perquè l’aigua sigui semblant a una aigua de font de mineralització dèbil”, explica Santiago Bellota des de l’empresa Cube tratamiento de aguas.

El preu d’aquests aparells és variable, però permet estalviar altres despeses familiars. “No has de comprar aigua i no has de carregar botelles o bòtils, evitam generar residus plàstics i també la petjada ecològica de l’aigua filtrada és nul·la, perquè no necessita cap tipus de transport”, concreta Mario Pérez. Malgrat que en molts municipis la salubritat de l’aigua està garantida, les empreses del sector també venen aparells en els nuclis de població amb aigua potable.

14/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris