X

Augmenten un 11% les primeres visites de pacients amb càncer a Menorca tot i la Covid

Les dades de noves diagnosis contradiuen l'informe d'alerta de la Societat Espanyola d'Oncologia ja que no ha minvat , tot i la pressió sanitària

04/02/2021

Augmenten un 11%25 les primeres visites de pacients amb càncer a Menorca tot i la Covid

Tot i el crit d’alarma que llançava fa només uns dies la Societat Espanyola d’Oncologia sobre l’elevat nombre de pacients amb càncer no diagnosticats per l’augment de la pressió sanitària pel coronavirus, la realitat a Menorca sembla anar per una altra banda. Si fem cas a les estadístiques, al llarg de 2020 s’han realitzat 290 primeres visites, un 11% més que l’any anterior.

També ha augmentat de manera significativa el nombre de visites telefòniques, que han crescut devers un 60%. Aquest fet s’explica per la reticència dels professionals del servei a què els pacients s’exposin innecessàriament a un possible contagi per la Covid. El que sí que ha baixat és el nombre de visites successives, que han passat de les 2.600 de 2019 a les 2.100 de l’últim any.

El servei d’Oncologia de l’Hospital Mateu Orfila està atès, de manera habitual, per tres oncòlegs presencials i un quart que fa visites telemàtiques, tot i que actualment s’ha vist reduït per algunes baixes de maternitat. Els tipus de càncer més estesos a Menorca són els de mama i pulmó. Els metges recomanen dur una vida sana, amb exercici i dieta mediterrània, no fumar i evitar prendre massa el sol.

04/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT