societat

Augmenten un 11% les primeres visites de pacients amb càncer a Menorca tot i la Covid

Les dades de noves diagnosis contradiuen l'informe d'alerta de la Societat Espanyola d'Oncologia ja que no ha minvat , tot i la pressió sanitària


Tot i el crit d’alarma que llançava fa només uns dies la Societat Espanyola d’Oncologia sobre l’elevat nombre de pacients amb càncer no diagnosticats per l’augment de la pressió sanitària pel coronavirus, la realitat a Menorca sembla anar per una altra banda. Si fem cas a les estadístiques, al llarg de 2020 s’han realitzat 290 primeres visites, un 11% més que l’any anterior.

També ha augmentat de manera significativa el nombre de visites telefòniques, que han crescut devers un 60%. Aquest fet s’explica per la reticència dels professionals del servei a què els pacients s’exposin innecessàriament a un possible contagi per la Covid. El que sí que ha baixat és el nombre de visites successives, que han passat de les 2.600 de 2019 a les 2.100 de l’últim any.

El servei d’Oncologia de l’Hospital Mateu Orfila està atès, de manera habitual, per tres oncòlegs presencials i un quart que fa visites telemàtiques, tot i que actualment s’ha vist reduït per algunes baixes de maternitat. Els tipus de càncer més estesos a Menorca són els de mama i pulmó. Els metges recomanen dur una vida sana, amb exercici i dieta mediterrània, no fumar i evitar prendre massa el sol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre