SOCIETAT

Augmenten un 25 % els contractes d’inserció laboral

Les empreses d'inserció es troben ara un perfil d'exclusió més cronificat


Augmenta el nombre de persones contractades per empreses d’inserció sociolaboral de REAS (Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària). Són 5 empreses promogudes per Càritas (Eines x Inserció i Mestral Inserció i Medi Ambient), Fundació Deixalles (Deixalles Serveis Ambientals i Deixalles Inserció i Triatge) i Projecte Home (Benfet Serveis i Manteniment), que fan una feina de capacitació i formació.

El 2021 van contractar un total de 146 persones. A 94 d’elles se’ls va fer un contracte d’inserció, una xifra que no ha aturat de créixer en els darrers anys. És un 25 % més que l’any anterior.

Però no es tracta només de números, com matisa el director general de Promoció Econòmica: “Rere cada contracte d’inserció laboral hi ha una història de superació i de canvi“.

Són històries de persones amb problemes greus. I ja no són tan sols problemes econòmics. “Ara tenim un perfil d’exclusió més cronificat“, explica el portaveu de Deixalles Inserció i Triatge, Toni Ramis. “Tenen una situació multiproblemàtica: habitatge, família, aïllament social, problemes de salut…”, afegeix Maria Jaume, de Deixalles Serveis Ambientals.

La majoria de les persones contractades per aquestes empreses són majors de 52 anys, un problema a l’hora de fer la integració laboral posterior amb empreses de fora de l’entorn d’inserció, que cerquen gent jove.

Toni Reyes, representant de Benfet Serveis i Manteniment, reivindica la qualitat de la feina que ofereixen: “Quan contractam una empresa d’inserció no és un acte de caritat, sinó que estàs contractant un servei professional de qualitat”.

L’any passat aquestes empreses van rebre una subvenció de 600.000 euros i calculen que el retorn per a les administracions i la societat va ser de més 800.000.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |