mallorca

Auguste Rodin i Camille Claudel, la darrera parella de genis i muses del Caixafòrum a Palma

La complicada història d'amor, i creació, dels dos escultors, clou avui capvespre aquest cicle de conferències


Ell ha passat a la història com a l’escultor francès de referència. Ella, com una creadora que, després de ser la seva aprenent, i la seva parella en una relació tòxica, passà els darrers 30 anys de la seva vida ingressada en un manicomi. Ell era Auguste Rodin. Ella, Camille Claudel. Tots dos protagonitzen, avui, la darrera conferència del Cicle ‘Ni elles Muses ni ells Genis’ al Caixafòrum de Palma.

Se n’ha escrit molt i s’han dit moltes coses, de la història d’aquests dos personatges. Rodin com una mena de destructor insensible. Claudel com una víctima, una creadora xuclada pel geni que li va arribar a fer perdre el seny… Però, ja se sap, les coses no són tan senzilles. L’escultora Pilar Foronda, encarregada de la xerrada té clar que posats a cercar culpables, n’hi ha més d’un. Mai sabrem del tot cert quant hi ha de Claudel a l’obra de Rodin. Quantes de les seves idees han passat a la història signades per ell… Foronda, especialista en la investigació, difusió i gestió cultural entorn de la temàtica de les dones, la violència, l’art i la cultura , té clar, a més, que el cas de Claudel no és extraordinari.
Hem parlat amb la conferenciant i així ho hem explicat

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

També es flexibilitzen les visites a les residències d'ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per...

Sus a la novena edició de l’Evolution Film Festival

El premi honorífic ha recaigut en l'actriu Ángela Molina, qui l'ha recollit presencialment

L’oposició de Binissalem no descarta la moció de censura

No descarten cap escenari, inclosa una possible moció de censura, per tombar l'actual equip de govern en minoria, presidit per Víctor Martí, d'Unió per Binissalem.

Els Ajuntaments no disposen d’efectius de seguretat suficients per controlar les normes de seguretat

Molts pobles només tenen un efectiu de policia que treballa per torns