X

Augusto Fernández treu el doctorat de MotoGP a Le Mans amb una espectacular quarta posició

És el millor resultat del senceller a la categoria reina, mentre que Joan Mir torna a caure i segueix en plena crisi de resultats

14/05/2023

Augusto Fernández treu el doctorat de MotoGP a Le Mans amb una espectacular quarta posició

Pere Guasp Hernán

Aquest diumenge la graella de MotoGP ha comprovat que el novell no va de bromes. Res no ha importat repetir a la warm up la caiguda que el deixava fora de combat a la cursa esprint. Des de l’inici, Augusto Fernández ha demostrat que era el seu dia. Només en una volta s’instal·la a la vuitena posició. El conill envoltat dels taurons de la categoria reina.

Al pit lane un altre Augusto pateix, xerra a distància amb el seu fill. Qualsevol impuls anímic és agraït. El pilot de Sencelles es permet superar una KTM de fàbrica, la de Miller. Tot un missatge a l’asfalt per a qui pugui qüestionar la seva presència a l’estructura de la marca austríaca el 2024. També pugna amb la Ducati de Zarco. El podi no queda enfora i el vigent campió de Moto2 ofereix un rendiment tan excels com sorprenent.

El top 5 era premi gran, però la caiguda de Marc Márquez a 2 voltes del final augmenta el botí en el que ha estat el gran premi número 1000 de la història. El triomf ha estat per a Marco Bezzecchi. Augusto conquereix el millor resultat aquest curs pel GasGas Tech3, i a més, a casa. Ha puntuat als cinc grans premis disputats enguany i manté una ratxa immaculada per a un rookie.

Amb un estat anímic cada vegada més tocat apareix Joan Mir. Novament, no veu la bandera de quadres el pilot d’Honda. Després d’un primer ensurt que l’ha enviat al pou de la classificació, el mallorquí ha tornat a besar l’asfalt. Enmig de la crisi, sembla que hi ha un consol: el seu ritme no ha estat gaire enfora dels pilots capdavanters.

Com en el cas de Joan Mir, Izan Guevara tampoc no guardarà bons records enguany de Le Mans. Posició 22 del pilot palmesà a la cursa de Moto2. Una nova demostració que l’adaptació a la categoria intermèdia és dura per al vigent campió de Moto3. Queda enfora encara la lluita per la victòria, que ha estat en aquest gran premi per a Tony Arbolino. Ara, el mundial, s’atura un mes. L’acció tornarà amb el Gran Premi d’Itàlia, del 9 a l’11 de juny.

 

14/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });