societat

L’autòpsia de l’ermità Benet: atac de cor a causa del fred tres dies abans de ser trobat

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, n'oficiarà el funeral. Llavors serà enterrat a l'ermita de la Santíssima Trinitat


Commoció entre els veïnats de Valldemossa en conèixer el resultat de l’autòpsia practicada a l’ermità Benet. Segons l’informe, l’home probablement va caure d’un penyal i es va provocar un esquinç que li impedia moure’s. La roba que duia podria haver-lo camuflat amb el paisatge, i per això els equips de rescat no el varen veure. L’autòpsia confirma que la causa de la mort és una aturada cardiorespiratòria per mor del fred, i la data, entre la Nit de Nadal i el mateix dia de Nadal, només tres dies abans de ser trobat.

A l’ermita de la Santíssima Trinitat les contínues telefonades i les visites, com la d’aquests germans de La Salle de Palma que han volgut anar a donar el condol, trenquen el silenci de la zona. Els companys de l’ermità Benet enllesteixen els preparatius per les exèquies que se celebraran a la capella de l’ermita.

Una capella de petites dimensions que acull el betlem que cuidava l’ermità Benet. Aquestes figures d’ermitans són obra seva. Es preveu que hi hagi una gran assistència a la missa funeral que el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, oficiarà avui capvespre. Per això, l’ajuntament de Valldemossa muntarà un operatiu especial:

Després de les exèquies, Benet serà enterrat a l’ermita. Antigament es feia directament a terra, avui dia es fa a nínxols. Descansarà en pau al lloc al qual va dedicar els seus darrers 25 anys de vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada