eivissa

Autoritzats el 80% dels pous i perforades sol·licitats des d’Eivissa en els darrers 10 anys

L'Aliança per l'Aigua considera preocupant aquesta xifra i creu que s'hauria de dur la xarxa a la població disseminada

Autoritzats+el+80%25+dels+pous+i+perforades+sol%C2%B7licitats+des+d%27Eivissa+en+els+darrers+10+anys

Per obrir un póu, se n’ha de demanar una llicència al Govern. A Eivissa, en els darrers 10 anys, se n’han concedides un vuitanta per cent de les sol·licitades. L’Aliança per l’Aigua considera preocupant aquesta xifra i creu que s’hauria de dur la xarxa a la població disseminada per regenerar, així, els aqüífers. I és que d’ençà del 2008 s’han obert 1.315 pous a Eivissa. En aquesta dècada, només s’han refusat 330 peticions per perforar el terra. Les veus que alerten de l’esgotament dels aqüífers entenen que les cases allunyades dels nuclis urbans necessiten abastir-se del subsòl. Tanmateix, la concessió de llicències agreujaria la situació d’una illa mancada d’aigua.

Per l’Aliança, revisar els usos que es donen a les perforacions és una assignatura pendent. Aposten perquè l’excedent d’aigua bona regui les finques agrícoles que es mantenen actives.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Només el 0,2% dels vehicles matriculats a Eivissa són elèctrics

Als concessionaris asseguren que l'elevat preu d'aquests cotxes frena la seva compra

Els treballadors de l’abocador d’Eivissa desconvoquen la vaga

Els treballadors han aconseguit una pujada de sou del 4,75 per cent per 2019 i 2020 i el pagament de l'IPC de l'any 2018 que rebran aquest mes en un...

Els experts adverteixen que la submissió sexual química no s’aconsegueix només amb burundanga

Els experts volen desmitificar la fama que té la burundanga. Els agressors també poden emprar substàncies legals com els antihistamínics.

Mor un motorista de 26 anys a Eivissa

Segons el 061, el motorista hauria perdut el control del seu ciclomotor sense que més vehicles s'hagin vist implicats a l'accident