MALLORCA

Avelina, de 94 anys, la primera vacunada de les Balears

Juntament amb una professional sanitària han estat punxades avui horabaixa a la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma


Avelina Serrano, de 94 anys i usuària de la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma, ha estat la primera persona de les Balears a qui s’ha subministrat la vacuna Pfizer. Tot d’una que l’han vacunada, ha dit que estava contenta per ser la primera de Mallorca, però que alhora estava trista. “Fa poc que el meu marit va morir, i l’enyor molt. Ens enteníem com dues roses”, ha comentat Avelina, després que l’haguessin punxada, quan passaven minuts de les 5 de l’horabaixa. Avelina viu a aquest centre d’ençà del 2017, abans va estar a la residència de Felanitx. Ha tengut una vida laboral intensa. Ha estat cuinera en diferents cases. És nascuda a Guadalajara i va venir a Mallorca fa molts d’anys per fer d’interna en casa d’un jutge.

La coincidència de Guadalajara

Per coincidències de la vida, Avelina és nascuda al mateix lloc on avui dematí han subministrat la vacuna a Araceli, la primer persona espanyola que l’ha rebuda. Però a més d’una edat semblant i del vincle amb Guadalajara, encara hi ha més coincidències entre aquestes dues dones. Araceli viu a la residència Los Olmos, mentre que Avelina ho fa a la residència dels Oms.

Però aquesta primera jornada de vacunació a les Balears, no tot el protagonisme ha estat per Avelina. Just després de picar-la, els tècnics sanitaris han punxat María Cutillas, coordinadora d’infermeria de la mateixa residència. Elles dues són les primeres persones a vacunar-se del grup de 55 residents i 79 treballadors d’aquest centre que han donat el seu consentiment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |