X

Les agències ho confirmen: les aerolínies han apujat un 27% els bitllets des del descompte 75%

Algunes companyies han pujat fins a un 60% els preus

23/11/2018

Les agències ho confirmen: les aerolínies han apujat un 27%25 els bitllets des del descompte 75%25

Tres mesos observant i 4.000 bitllets analitzats han confirmat el que molts passatgers d’avió sospitaven: les companyies aèries han apujat els preus dels bitllets des de la implantació del descompte fins al 75% per a residents a les Illes. L’estudi de la patronal de les agències de viatges de Balears (AVIBA) conclou que algunes companyies han incrementat els preus fins a un 60%, mentre que altres no ho han fet.

En la mateixa línia, però des d’un enfocament distint, va la comparativa que ha realitzat un professor de la UIB al Diario de Mallorca. Ha comprovat que un vol comprat per al mateix dia i la mateixa franja horària pot ser fins a 5 vegades més car, si està comprat des de Palma o des de Madrid sense aplicar els descomptes de resident. Per tant, la companyia incrementaria de manera artificial el preu, pensant que el resident només pagarà el 25% de la tarifa.

Aviba afirma que es tracta d’una comparativa duta a terme en el pont de la Constitució, molt condicionada per l’oferta i la demanda. La patronal de les agències es reunirà dilluns amb el Govern per mostrar els resultats en detall de l’estudi que han fet, on l’increment mitjà dels preus arriba al 27%.

23/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris