X

Aviba mostra la seva preocupació per l’impacte econòmic de la fallida de l’operador turístic alemany FTI

L'agrupació d'agències de viatges de les Illes també està preocupada per la imatge que projecti

03/06/2024

Aviba mostra la seva preocupació per l’impacte econòmic de la fallida de l’operador turístic alemany FTI

Terminal d'arribades de l'aeroport de Palma. Foto Xavi Garcia Tur / IB3

L’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de les Balears, Aviba, ha reconegut veure amb “preocupació” l’impacte econòmic que pot tenir sobre les agències de les Illes la fallida de l’operador turístic FTI, a més de la imatge que es pot projectar en relació amb els clients que ja són aquí i poden quedar “atrapats” i aquells que tenien previst passar les seves vacances a l’arxipèlag.

Així ho ha expressat avui dilluns en declaracions recollides per Europa Press el president d’Aviba, Pedro Fiol, qui ha matisat, amb tot, que aquesta fallida “no hauria d’esquitxar el consumidor” perquè, precisament, arran de la fallida de Thomas Cook, la comunitat europea va començar a demanar garanties de solvència extra.

“Esperem que tot estigui en regla i que les persones que no poden viatjar, mitjançant la pòlissa de caució que tengui aquest operador, almenys puguin recuperar els seus diners”, ha afegit.

No obstant això, i en espera de tenir més informació sobre aquesta insolvència de l’operador turístic alemany, Fiol ha admès que hi ha “diverses coses que preocupen”, entre elles el “benestar econòmic” de les agències balears que col·laboraven amb aquesta empresa, ja que hi haurà pagaments i contractacions prèvies que es veuran suspeses.

El president d’Aviba ha recordat, sobre aquest tema, que des de fa temps s’estava reclamant un prepagament a aquesta agència, precisament “perquè se sospitava de la seva solidesa econòmica”.

Notícies relacionades >

03/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT