societat

Comença un estiu càlid, però menys calorós

La primavera ha estat més plujosa i freda de l'habitual, i s'acomiada amb calor

Comen%C3%A7a+un+estiu+c%C3%A0lid%2C+per%C3%B2+menys+calor%C3%B3s

Fa tard, però ja no marxa. Així es resumeix l’estiu que acabam d’encetar. Al davant 93 dies càlids però un poc menys calorosos que l’any passat.

Són les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia que assegura que, tot i això, no podrem defugir de qualque onada de calor. La temperatura mitjana se situarà entorn dels 24 graus i, com sol ser habitual durant aquests mesos, hi haurà qualque episodi de pluja. Al carrer, els ciutadans celebren el canvi d’estació.

Encara que no tothom coincideix. I és que enguany, la sensació que tenim és que l’estiu s’ha fet esperar. Això és així perquè l’abril va ser molt calorós i el maig més fred.

Enrere queda una primavera ventosa i plujosa, ben farcida de rècords: a Porto Pi, per exemple, feia 40 anys que no es registraven tantes pluges. A altres indrets de la Serra, com Escorca o Sa Torrella, han caigut fins a 157 litres per metre quadrat. Una fita, en part mèrit de la tempesta Hugo. Per illes, Menorca és on més ha plogut: ho ha fet un 83% més del que és habitual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris del Camí de Cavalls tindran punts d’avituallament en els llocs dels voltants

La iniciativa forma part de la "xarxa de rutes terrestres" prevista en el Pla de Sostenibilitat Turística Menorca CO2 cofinançat...

Greenpeace denuncia un abocador il·legal a Felanitx amb milers d’envasos d’Ecoembes

L'entitat ecologista explica que aquests envasos han pagat una taxa de punt verd a l'empresa de reciclatge per tenir un...

Comença a rodar Palma Ciutat 30

El RACC demana a l'ajuntament que marqui clarament els carrers de 30 km/h en què pugui haver-hi confusió

500 anys de la revolta de les Germanies

Es convida als ajuntaments i entitats a fer actes de reconeixement d'aquesta efemèride