X

IB3 estrena ‘Arxipèlag blau’, la nostra mar Mediterrània com mai no s’ha vist

Una sèrie documental de sis capítols que mostra imatges espectaculars dels hàbitats i fauna marina de les Illes Balears

25/04/2023

IB3 estrena ‘Arxipèlag blau’, la nostra mar Mediterrània com mai no s’ha vist

Ariadna Alfonso

Ens endinsam a la Mediterrània amb imatges úniques de la mar. Aquest dimarts vespre, a partir de les 22.15 hores, s’estrena ‘Arxipèlag Blau’, una sèrie documental de sis capítols, produïda per IB3 i la Fundació Marilles, i en col·laboració amb la productora Miraprim.

Mostra imatges espectaculars dels hàbitats i fauna marina de les Illes Balears; una diversitat de vida que tenim molt a prop, però que és molt desconeguda. Un treball audiovisual conduït pel company meteoròleg d’IB3, Miquel Salamanca.

La idea original d’aquesta sèrie neix a IB3, concretament de l’impuls i la iniciativa del productor delegat d’IB3 Carmelo Sirera i el biòleg marí Xisco Riera, i s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Fundació Marilles, capitanejada per Aniol Esteban, i la producció executiva de Diego Villalonga (Miraprim). Tot per fer valer i celebrar la riquesa de la biodiversitat del territori, tant mar endins com a la costa.

Aquesta sèrie ha estat possible gràcies a l’esforç i el treball d’un gran equip de professionals, i té com a protagonistes el periodista i meteoròleg d’IB3 —Miquel Salamanca—, que és la veu que narra i presenta aquest treball divulgatiu audiovisual, i la biòloga marina Gàdor Muntaner, i amb la col·laboració d’altres importants científics de la mar. Són les cares visibles d’un equip molt més gran de professionals —com Agustí Torres, Sergi Escandell, Nando Darder i Miquel Vives i l’arxiu de Fernando Garfella, entre d’altres— que han fet possible que els espectadors puguin gaudir d’unes imatges úniques que formen part del nostre major tresor: la mar Mediterrània.

Tots han contribuït a fer possible aquesta sèrie documental, ‘Arxipèlag blau’, que s’estrena el 25 d’abril a les 22.15 h, a IB3 Televisió.

25/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris