Baba Miller es penja l’or amb Espanya al Mundial de bàsquet sub-19

El mallorquí lidera la remuntada a la final contra França amb 9 punts i 3 rebots en 5 minuts

03/07/2023

12

L’Espanya de Baba Miller arribava a la final del Mundial imbatuda i sense saber què era patir. A la fase de grups s’havia imposat a França per 19 punts, però la lluita definitiva pel títol va ser diferent des de l’inici. Al conjunt dirigit per Dani Miret, amb Miller al cinc inicial, li costava anotar i només mantenia l’equilibri al marcador gràcies als punts de Jordi Rodrígez i Almansa i a la solidesa defensiva. Miller, amb 2 faltes en els 4 primers minuts, se n’anava a la banqueta.

El mallorquí, jugador de la universitat Florida State, torna al segon quart amb una actuació discreta i anota els seus primers punts a dos minuts del descans després de volar sobre els seus defensors. Espanya partia al vestidor amb un punt per davall al marcador i les coses no milloraven a la represa. Zacharie Perrin marcava el camí per a França, que es posava 7 punts per damunt al darrer quart, màxima diferència del partit, gràcies a un parcial de 9 a 0.

Però amb una gran cistella de Baba comença la reacció. En 5 minuts el mallorquí lidera la remuntada, amb 9 punts, 3 rebots, una recuperació i aquesta assistència per a Jordi Rodríguez, que empata a 19 segons del final. El partit se’n va a la pròrroga.

Al temps extra, Rafa Villar posa distància al marcador amb 5 punts i Espanya resisteix des de la defensa i els tirs lliures. Tensió fins al final que acaba amb l’alegria d’Espanya. Victòria per 4 punts per coronar-se com a campiona del món de la categoria 24 anys més tard. Baba Miller acaba la competició amb una mitjana 9,4 punts i 6 rebots per partit.