SOCIETAT

Backfit: d’eina d’investigació de la UIB a app per al dolor lumbar

Investiguen els canvis que el dolor fa al cervell i com revertir-los amb activitat física


Tres de cada deu persones tenen lumbàlgia. I un 80% de la població patirà almanco un episodi al llarg de la seva vida. Per tractar aquest dolor tan generalitzat, la UIB posa a disposició de tothom Backfit.

Es tracta d’una aplicació de mòbil que ha fet servir un equip encapçalat per la doctora Carolina Sitges per investigar les repercussions del dolor en el cervell.

Està demostrat que el dolor crònic fa canvis en el cervell, reduint-ne algunes parts. L’estudi pretén esbrinar quins exercicis físics poden revertir aquests canvis cerebrals. Ho han estudiat amb un grup de 60 voluntaris que han hagut de fer diferents sessions guiades per aquesta aplicació mòbil.

Ara els investigadors posen a disposició de tothom els exercicis. L’aplicació Backfit ha costat 14.000 euros però per als usuaris que la vulguin descarregar, és gratuïta.

L’equip d’estudi de la UIB continua amb la investigació, però, alhora, també vol seguir desenvolupant l’aplicació per tenir-hi més contingut i adaptar-la als diferents casos de dolor lumbar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |