societat

Baixa el nombre de voluntaris de Protecció Civil a Menorca

Manuel Ojeas assumeix la presidència dels voluntaris de Sant Joan, amb el deute pendent d'implicar més la ciutadania

Baixa+el+nombre+de+voluntaris+de+Protecci%C3%B3+Civil+a+Menorca

Menorca celebra aquest dimarts el Dia internacional del voluntariat amb major vivesa que mai a les entitats sense ànim de lucre, que mouen milers de voluntaris. Només el Fòrum d’Entitats del Tercer Sector té comptabilitzats 900 voluntaris que fan feina en associacions de caire social. En destaquen algunes com Càritas, que mobilitza 280 voluntaris.

Però hi ha una figura de voluntari, el de Protecció Civil, que s’està reduint significativament a Menorca. Actualment només se’n tenen censats 115, quan fa poc superaven els 150. A totes les Balears són 1.051 els voluntaris de Protecció Civil.

El que també costa a Ciutadella és fer nous voluntaris de Sant Joan. L’enorme dimensió de la festa contrasta amb el reduït nombre de persones que decideixen sacrificar el seu gaudi de dos dies tan esperats en benefici dels altres. Després de mesos de recerca, a la fi els voluntaris han pogut renovar la seva junta directiva. Manuel Ojeas, fins ara vicepresident, ascendeix a la presidència en substitució de Tòfol Moll, qui abandona la junta una mica decebut per no haver pogut implicar prou gent. Actualment per poc es supera la trentena. Però el gruix de persones que prenen un paper actiu sol ser el mateix.

L’objectiu dels voluntaris és, però, el mateix: desaparèixer i que sigui l’Ajuntament qui s’encarregui d’involucrar la ciutadania. Veurem si s’aconsegueix.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la vacunació de les persones majors, d’entre 95 i 112 anys

Més de 2.700 persones de Mallorca estan citades per subministrar-los la dosi, que també poden rebre a ca seva

Controls policials durant el primer dissabte de desescalada

Des d'anit els agents augmenten la vigilància, en total a l'arxipèlag han aixecat 177 actes, de les quals 111 són només a Palma. La més greu, un bar clausurat amb...

Els restaurants de Menorca consideren que l’ús dels interiors al 30% és insuficient

Els establiments amb més sort es queixen que l'espai no els dóna per abastir tota la demanda

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.