X

Baixa la incidència de processionària a Campos i Llucmajor

A finals de mes s'enllestirà el mapa d'incidència de la plaga endèmica a Mallorca i es començarà el de Menorca

17/03/2021

Baixa la incidència de processionària a Campos i Llucmajor

Mercè Valero

L’afectació de la processionària als pinars de Mallorca ha canviat lleugerament enguany. Zones com Llucmajor i Campos, que acostumen a tenir molta incidència de la plaga, enguany es troben en un nivell 3 sobre 5. També ha disminuït, per exemple, en el bosc del castell de Bellver. En canvi, Capdepera passa a estar entre les zones més afectades. La Serra de Tramuntana continua sent l’àrea on manco se’n troba.

Entre finals de març i principis d’abril, la tècnica forestal Lara López acabarà de fer el mapa d’afectació en aquesta illa i es podran començar a planificar les actuacions que es faran a la tardor.

La conselleria de Medi Ambient farà tractaments aeris a les zones amb un nivell 3, per mirar de rebaixar-ne l’afectació. També es tractaran les arees recreatives i aquelles més sensibles, on els arbres corrin perill de morir.

En acabar el mapa de Mallorca es farà el de Menorca, l’altra illa amb més afectació d’aquesta plaga endèmica. L’any passat gairebé tota l’illa estava en un nivell 3.
Eivissa i Formentera, de moment, tenen un nivell baix d’incidència, per sota de 3, però alerten que cada any s’incrementa un poc més.

17/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris