Baixa l’arribada de turistes durant el 2019 però puja la despesa

Govern i hotelers valoren les dades positivament

Baixa+l%27arribada+de+turistes+durant+el+2019+per%C3%B2+puja+la+despesa

El balanç turístic a les Balears durant el 2019 ens deixa un lleuger descens de visitants, però amb un augment record de la despesa. En concret, varen venir 16.453.000 turistes, un 0,65% manco que l’any 2018, que va ser un any de rècord. En xifres, són més de 100.000 turistes menys.

La baixada dels turistes internacionals, 170.000 manco, s’ha vist compensada, en part, per l’augment de turistes espanyols, 63.000 més que l’any anterior. El principal mercat continua essent l’alemany, tot i haver baixat. I la sorpresa, entre cometes, ha estat la pujada dels turistes britànics malgrat la incertesa del Brexit.

En canvi, els turistes internacionals que ens han visitat han gastat més. En concret 14.878 milions d’euros, un 0,8% més que al 2018. També augmenta la despesa total per turista, que supera els 1.000 euros, i la despesa mitjana diària, que és de 162 euros. Uns increments que han estat possibles tot i el descens de la durada mitjana dels viatges que ara és de 6,7 dies.

El Govern creu que les dades són bones perquè s’estabilitza l’arribada de turistes però, al mateix temps creix la despesa, la rendibilitat i l’ocupació laboral.

Els hotelers adverteixen que el mercat nacional no podrà compensar una baixada del mercat alemany però també pensen que el 2019 ha estat positiu.

Menorca és l’única illa on sí que ha augmentat, lleugerament, l’arribada de turistes en el darrer any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

DIAMANT DE SANG

(EUA, 2006) Gènere: Aventures. Direcció: Edward Zwick. Intèrprets: Jennifer Connelly, Leonardo Dicaprio, Djimon Hounsou.

LA CASA

(EEUU, 2017) Génere: Comèdia Direcció: Andrew J. Cohen Intèrprets: Will Ferrell, Amy Poehler, Allison Tolman

LA SEVA MILLOR HISTÒRIA

(GB, 2016) Gènere: Comèdia Direcció: Lone Scherfig Intèrprets: Gemma Arterton, Sam Claflin, Jack Huston, Bill Nighy

Confirmat el segon cas de coronavirus a Mallorca

Es tracta d’una dona que roman aïllada a l’Hospital Universitari Son Espases, on va ingressar aquest divendres a la nit