economia

Baixa l’IVA del cinema del 21% al 10%

L'entrada en vigor dels Pressupostos Generals de l'Estat també augmenta el permís de paternitat a cinc setmanes

Baixa+l%27IVA+del+cinema+del+21%25+al+10%25

Els nous Pressupostos Generals de l’Estat ja han entrat en vigor. Entre les mesures, destaca la pujada d’una 1,6% de les pensions i del 3% en les pensions mínimes i les no contributives.

També augmenta el sou dels funcionaris de l’Estat un 1,75%, de manera retroactiva des del mes de gener. Aquests funcionaris també tornaran a cobrar el 100% de les baixes mèdiques.

Els comptes estatals coincideixen amb canvis en matèria social: els qui siguin pares a partir d’avui, dia 5 de juliol, tindran un permís de paternitat de cinc setmanes, fins ara era de quatre.

També entra en vigor avui la baixada en l’IVA del cinema: del 21% al 10%. Tots els cinemes de Balears ho reflectiran en el preu de les entrades d’una manera o una altra. És a dir, que anar al cinema passa a ser uns cèntims més econòmic.

I amb els nous Pressupostos Generals de l’Estat comença també l’equiparació dels sous de policies nacionals i guàrdies civils amb els policies autonòmics. Es farà gradualment fins al 2020. Serà un augment de prop de 600 euros mensuals en la nòmina de policies i més de 700 per als guàrdies civils.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

BBVA detecta que la despesa turística a Balears ja és el 70% de juny de 2019

La despesa dels turistes a les Balears suposa ja el 70% de la que se sumava el mateix mes de...

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...

La llum arriba avui al seu tercer preu més car de la història

Per trams horaris, el preu més alt per al dimecres serà de 105,51 euros/MWh en el tram de 20 a...

El sector tèxtil perd un 15% de les empreses en tres anys

Mallorca és aquests dies l'epicentre d'aquest sector, amb la trobada mundial Xtant