economia

Baixa l’IVA del cinema del 21% al 10%

L'entrada en vigor dels Pressupostos Generals de l'Estat també augmenta el permís de paternitat a cinc setmanes

Baixa+l%27IVA+del+cinema+del+21%25+al+10%25

Els nous Pressupostos Generals de l’Estat ja han entrat en vigor. Entre les mesures, destaca la pujada d’una 1,6% de les pensions i del 3% en les pensions mínimes i les no contributives.

També augmenta el sou dels funcionaris de l’Estat un 1,75%, de manera retroactiva des del mes de gener. Aquests funcionaris també tornaran a cobrar el 100% de les baixes mèdiques.

Els comptes estatals coincideixen amb canvis en matèria social: els qui siguin pares a partir d’avui, dia 5 de juliol, tindran un permís de paternitat de cinc setmanes, fins ara era de quatre.

També entra en vigor avui la baixada en l’IVA del cinema: del 21% al 10%. Tots els cinemes de Balears ho reflectiran en el preu de les entrades d’una manera o una altra. És a dir, que anar al cinema passa a ser uns cèntims més econòmic.

I amb els nous Pressupostos Generals de l’Estat comença també l’equiparació dels sous de policies nacionals i guàrdies civils amb els policies autonòmics. Es farà gradualment fins al 2020. Serà un augment de prop de 600 euros mensuals en la nòmina de policies i més de 700 per als guàrdies civils.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una ecoregió de consum sostenible i autosuficient a la Serra de Tramuntana

Cerquen crear sinergies, perquè els diferents sectors es beneficiïn dels productes i s'abasteixin entre ells

Un aparthotel allarga temporada fins a finals d’octubre després d’assolir un 70% d’ocupació

El 95 per cent dels clients han estat turistes de la resta de l'estat i bona part han fet reserves...

Els hotels de Palma baixen fins al 50% els preus per atreure clients

El president de l'Associació Hotelera de Palma, Javier Vich, diu que aquest hivern podrien quedar només una vintena d'hotels oberts...

La Cambra de Comerç de Mallorca organitza tallers per impulsar la digitalització dels negocis

Les inscripcions són gratuïtes i s'espera una participació de devers 60 persones per taller. L'any passat 1.200 professionals hi varen...