societat

Baixa l’ocupació hospitalària a planta i a UCI per casos de Covid a Balears

La xifra d'hospitalitzats a planta passa del 240 pacients als 219, mentre que la d'ingressats a UCI només baixa en un cas, fins a 76 pacients

EFE/Mariscal


Balears ha registrat 284 noves proves positives en les últimes 24 hores, una més que el dia anterior, la qual cosa situa la taxa de positivitat en un 5,75 per cent, segons les dades publicades per la Conselleria de Salut. Per illes, 239 proves positives corresponen a Mallorca, 21 a Menorca, 21 a Eivissa i tres a Formentera.

La xifra d’hospitalitzats a planta presenta un descens en l’última jornada i passa dels 240 pacients als 219, mentre que la d’ingressats a UCI només baixa en un cas, fins a 76 pacients. Això implica un 22,2% d’ocupació COVID, la qual cosa es considera risc alt. Per illes, Mallorca té 166 pacients a planta i 60 a UCI; Menorca té quatre pacients a planta i tres a UCI; i Eivissa, 49 pacients a planta i 13 a UCI. A més, el servei d’Atenció Primària atén actualment 7.964 persones amb Covid a Balears.

CONTAGIS PER EDATS: 

Els contagis són baixos entre la població gran i el virus ara es transment entre les franges d’edat més joves. Segons les dades epidemiològiques del Govern, la franja que reporta més contagis és el grup que va dels 20 als 29 anys. També són alts en els que tenen menys de 39 anys i entre els que en tenen entre 10 i 19. En canvi, a l’altre extrem, cauen molt els contagis. Per exemple, només 50 casos reportats aquest mes d’agost en la població que té més de 90 anys.

Amb tot, però, la situació s’ha alleujat molt respecte del mes de juliol. Hi ha alguns matisos respecte dels contagis del mes d’agost i és que els contagis més acusats es produïren en el grup d’edat que va dels 20 als 29 anys. Són els joves els que més es contagien perquè són els que tenen una vida social més activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES: 

Les residències de l’IMAS de Mallorca no tenen cap intern amb covid, mentre que sí que en tenen un al centre de salut mental Calàbria, de Maó. En general, les autoritats sanitàries detecten que ara els brots es produeixen a partir dels treballadors que es contagien fora dels geriàtrics. Per això, insten el personal d’aquests centres a vacunar-se.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ: 

Balears ha administrat fins a aquest dissabte més d’1,46 milions de dosis de la vacuna contra la Covid, amb les quals el 71,47% de la població diana, 739.605 persones, ja disposa de la pauta completa. Així mateix, 807.646 persones, un 78,04% de la població diana -majors de 12 anys- ha rebut almenys una dosi a Balears.

Per illes, Mallorca té 536.586 vacunats amb almanco una dosi i 579.076 amb pauta completa; Menorca, 66.882 vacunats amb una dosi i 63.396 amb pauta completa; 96.964 vacunats amb la primera dosi a Eivissa i 90.535 amb pauta completa; i finalment, a Formentera hi ha 6.824 pacients amb una dosi i 6.238 amb pauta completa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada