societat

Balanç del cap de setmana: un mort, 372 positius nous de coronavirus i més de 300 altes

Aquests darrers 7 dies, 116 alumnes han donat positiu i 186 estan en quarantena


Veim quina és la situació a les Illes després del cap de setmana. Sumam 372 casos positius més de coronavirus des de divendres passat, i també més de 300 altes. Salut, de moment, no comunica cap mort més, però sabem que ha mort un altre usuari de la residència Llar d’Ancians de Palma. I per acabar, els casos actius: més de 2.700 persones passen la malaltia ara mateix.

Repassam també els hospitals. En les darreres 24 hores, a Mallorca han ingressat dos pacients més a planta amb Covid-19. Cap nou moviment a les UCIs de l’illa, hi continuen ingressades 35 persones. I tampoc no hi ha novetats a Menorca. A Eivissa, un pacient ha sortit de l’UCI i, per tant, hi ha un malalt més ingressat a planta.

I com cada dilluns, tenim noves dades sobre l’afectació del coronavirus a les escoles. Arrencam setmana amb 22 centres que tenen almanco un grup en quarantena. Són els mateixos que fa una setmana, però si ho veim amb perspectiva, és evident que la tendència va a la baixa. Quan va començar el curs escolar n’hi havia 46, de grups aïllats.

Aquests darrers 7 dies, 116 alumnes han donat positiu a les escoles i 186 ara mateix estan en quarantena. Veim que continuen augmentant els casos positius de Covid-19 a les escoles, però que la incidència continua essent baixa: els contagiats representen un 0,06% del total d’alumnes.

La majoria dels positius els trobam a Mallorca: 105 casos. 3 són a Menorca i 8 a Eivissa. La novetat és que a Formentera ara mateix no hi ha cap alumne contagiat ni cap en aïllament preventiu.

En relació amb els docents, els casos també augmenten però encara són pocs. Aquesta setmana 12 docents han donat positiu i 16 més estan en quarantena. Recordau que tenim uns 16.300 professors així que la incidència també és ben baixa. Un 0,07% dels docents a les illes són positiu. 7 es troben a Mallorca i 5 a Eivissa.

Dit això, el Govern insisteix a demanar prudència, no només a les escoles. També i sobretot fora dels centres.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els antitaurins convoquen una protesta a la plaça de toros d’Inca, avui horabaixa

Protestaran per la correguda de toros que se celebrarà a les 19:30. És la primera que es fa a les...

El nombre de vols cau un 31% a Espanya en els últims dos anys

El país que registra una caiguda de moviments més important és el Regne Unit, amb un descens del 60% del...

Son Espases recomana a les embarassades vacunar-se contra la Covid

Es poden vacunar en qualsevol moment de la gestació amb les vacunes de Pfizer o Moderna

Arxiu definitiu del cas Ora per a Álvaro Gijón i la seva família

La causa es va arxivar de forma provisional al 2020. El jutge va concloure que no hi havia proves que...