societat

228 nous casos a Balears en només 24 hores, 46 curats i cap mort

Els casos positius actius a les Illes s'eleven a 1.028, 182 més que aquest dilluns

EFE


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins a aquest dimarts 3.608 casos de persones amb coronavirus a la comunitat, 228 més que aquest dilluns.

Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 3.503 casos a les Illes Balears en el Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAE). D’aquests casos comunicats, 3.122 corresponen a Mallorca, 127 a Menorca, 238 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.348 persones s’han curat, 46 més que aquest dilluns. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció per COVID-19 i, i l’acumulat a Balears és de 232 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 1.028 casos de COVID-19 actius, 182 més que aquest dilluns.

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que hi ha 1.364 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 99 casos en atenció hospitalària (10 a l’UCI) i 1.265 en primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 93 persones hospitalitzades (31 de les quals estan per causes socials, no clíniques) i 10 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva. 1.192 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 21 són ateses en el domicili per part de primària. A Eivissa són sis les persones hospitalitzades. A més, 52 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, hi ha 218 que es troben en vigilància  (91 a Mallorca, 6 a Menorca i 21 a Eivissa) i 38 que tenen el contagi actiu (35 a Mallorca, 1 a Menorca i 2 a Eivissa). En total, s’han notificat 396 casos entre el personal sanitari des que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 210.802 proves. En total són 166.824 PCR, 10.823 test ràpids d’anticossos i 33.155 serologies.

Quant a la situació en les residències d’ancians, hi ha 1 usuària positiva, la qual roman ingressada, i 7 treballadors tenen el contagi actiu. En les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.


El Govern reconeix un augment de brots per coronavirus i que hi ha més casos positius asimptomàtics

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela