X

Baleària i Vueling presenten a Fitur les novetats per a 2022

La naviliera aposta per la construcció del primer ferri elèctric lliure d'emissions contaminants en les estades i aproximacions a port

19/01/2022

Baleària i Vueling presenten a Fitur les novetats per a 2022

Joan Sastre, delegat de Baleària a les Balears

La naviliera Baleària ha presentat a Fitur la construcció del primer ferri elèctric lliure d’emissions contaminants durant les aproximacions i l’estada a port. Aquest nou buc, de passatgers i càrrega, està destinat a la ruta entre Eivissa i Formentera. Comptarà amb bateries elèctriques que es recarregaran durant la travessia i es podran usar en el port. També tendrà un laboratori en proves per l’ús d‘hidrogen verd. Aquesta tecnologia permetrà reduir en un 80% les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte a la resta de vaixells que operen en la mateixa ruta. El buc s’està construint a Vigo i la previsió és que comenci a operar el 2023.

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha explicat que el vaixell suposa una passa important i té per a la companyia un “component emocional” perquè malgrat que és “petit i senzill”, aspira a ser el “més sostenible” de la flota. Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït a Baleària la seva “implicació” en projectes vinculats a l’hidrogen i el treball compartit entre l’Administració i els agents socials i econòmics perquè les Illes siguin “més competitives, més innovadores”.

També l’aerolínia de baix cost Vueling ha anunciat novetats per a la pròxima temporada d’estiu. Concretament, llançarà deu rutes amb Espanya, entre elles una que connectarà l’aeroport de Gatwick, a Londres, amb l’illa de Menorca. Vueling passarà a operar 320 rutes, cosa que permetrà oferir un volum de freqüències semblar al de 2019, abans de la pandèmia. La companyia espera que la Setmana Santa suposi un “punt d’inflexió en la recuperació turística”.

19/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT