societat

Balears accelera la vacunació a 3.000 dosis diàries: “No ha de quedar cap vacuna a la gelera”

55.000 persones han rebut almenys una dosi i d'aquestes 24.000 ja estan immunitzades. S'espera que el ritme creixi a partir d'abril


La directora general de Salud Pública i Participació, Maria Antònia Font, ha assegurat avui en roda de premsa que el ritme de vacunació contra la covid-19 a les Balears ha assolit gairebé les 3.000 persones vacunades al dia. Un procés que s’accelerarà en les properes setmanes, a mesura que arribin més dosis. Fins ara, s’han administrat 80.000 dosis a les Illes;55.000 persones han rebut almenys una dosi i d’aquestes 24.000 ja estan immunitzades.

Font ha resltat que el procés de vacunació avança segons les previsions, condicionat per la limitació de l’arribada de les vacunes. Una situació que, previsiblement, canviarà a partir d’abril quan, segons el Ministeri de Sanitat, augmentarà el subministrament.

Per la seva banda, la directora d’Assistència Sanitària del Servei de Salud, Eugènia Carandell, ha apuntat la necessitat de “millorar el percentatge de les vacunes posades en relació amb les rebudes. És l’índex més important per mesurar la nostra capacitat de vacunació. A partir d’ara, s’aplicarà la ‘política zero’. No ha de quedar cap vacuna a la gelera”. Ha afegit també que “la població està tenint molta paciència, però ens queden un parell de setmanes més de paciència”, i s’ha compromès a vacunar a tota la població.

Finalment, ha anunciat també que els centres de salut de les Illes quedaran oberts aquest cap de setmana per vacunar les persones de 90 a 94 anys.


La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escales: 14 línies de vacunació i una dosi cada tres minuts

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una seixantena de persones defensen, a Maó, la necessitat de la Tercera República

Ho han reivindicat durant la commemoració del norantè aniversari de la proclamació de la Segona

Homenatge a Palma pel 90 aniversari de la II República

L'acte d'homenatge s'ha celebrat a la plaça de l'Olivar sota el títol Primavera Mallorquina

Tres vehicles calcinats avui horabaixa a Palma després d’un incendi

S'investiga com ha ocorregut, però es sospita que es podria tractar d'un acte vandàlic, provocat per un grup d'al·lots.