societat

“Balears Acollim” demana solucions per als refugiats de l’Open Arms i l’Ocean Viking

La plataforma ha convocat una concentració avui dimarts a les 12h davant Delegació de Govern


La plataforma “Balears Acollim” ha convocat una concentració aquest dimarts a les 12.00 hores enfront de la seu de la Delegació del Govern de Palma sota el lema ‘Accés a ports segurs’ per a exigir a l’Executiu central i a Europa, una resposta per a les persones a bord dels vaixells Open Arms i el Ocean Viking.

L’embarcació de l’Open Arms porta ja 12 dies al mar amb 151 persones rescatades a bord. Des de l’organització, denuncien que “el silenci d’Europa” és “infame”. “La falta d’humanitat i empatia els fa més culpables”, han escrit en el seu compte de Twitter aquest dimarts.

Precisament, aquest dilluns l’Open Arms va demanar a l’ambaixada espanyola a Malta asil per als 31 menors que es troben en l’embarcació i van advertir que a partir d’aquest dimarts esperen una previsió d’ones de 2,5 metres a la zona en la què es troben.

Davant això han demanat als governs d’Itàlia i Malta poder entrar en aigües territorials, però el permís ha estat denegat per tots dos executius.

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de les Illes també han reclamat al Govern en funcions que insti amb urgència a la Comissió Europea activar “mecanismes temporals de solidaritat” que permetin el desembarc segur del vaixell Open Arms. Recorden que l’assistència a les persones que es troben en perill a la mar és un principi bàsic del Dret marítim i demanen per tant atenció per als més de 150 immigrants que es troben a bord de l’embarcació de l’ONG espanyola. Reclamen la primera recepció, el registre i la reubicació d’aquestes persones en altres països de la Unió Europea, incloent Espanya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

‘Mallorca Dream Days’ pretén facilitar l’organització de qualsevol esdeveniment festiu

La Fàbrica ramis acull 4.000 metres quadrats d'exposició, cates, degustacions i desfilada de moda

Mor José María Urrutia

Va ser cap de l'Autoritat Portuària de Balears entre el 2011 i el 2015

El decret Llei d’Habitatge rebaixa de 75 a 50 els anys per cedir el sòl públic als promotors privats

La norma inclou la possibilitat que els habitatges socials es puguin construir en terrenys destinats a equipaments

Menús més saludables i sostenibles a les escoletes municipals de Palma amb el projecte ‘Escudella’

El Projecte Escudella que pretén implantar menús amb més fruita, verdura i llegums i manco carn