X

Balears acull “amb entusiasme” les millores europees en la protecció de productes agrícoles

"Aquesta decisió marca una fita important en la protecció dels nostres productes agrícoles de qualitat i en la promoció de la sobirania alimentària"

03/06/2023

Balears acull “amb entusiasme” les millores europees en la protecció de productes agrícoles

Redacció

Balears ha acollit “amb entusiasme” la decisió del Parlament Europeu de millorar la protecció dels productes agrícoles de qualitat, reforçant les noves regles d’indicacions geogràfiques (IG), perquè marca “una fita important” en la protecció dels productes agrícoles.

Així ha valorat el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària del Govern, Aram Ortega, la decisió del Parlament Europeu d’adoptar aquestes noves regles. “Aquesta decisió marca una fita rellevant en la protecció dels nostres productes agrícoles de qualitat i en la promoció de la sobirania alimentària”, ha celebrat.

Entre altres mesures, les regles de la UE enforteixen la protecció de les indicacions geogràfiques en Internet i garanteixen que només els productes que tenen els drets poden usar aquestes denominacions. En concret, els eurodiputats han considerat que les IG, que són els drets de propietat intel·lectual que identifiquen productes amb qualitats o característiques vinculades al lloc d’origen, han de protegir-se millor.

Per tant, els dominis que utilitzin una IG sense comptar amb els drets hauran de ser tancats automàticament o assignar-se a un grup de productors que la utilitzi legalment. Per a això, l’Oficina Europea de Propietat Intel·lectual establirà un sistema d’alerta que controli el registre de noms de domini.

Unes altres de les noves regles per a la IG proposades pel Parlament Europeu és que el registre d’aquestes indicacions sigui més ràpid, amb un termini d’execució de cinc mesos, i que continuï sota competència de la Comissió. D’aquesta manera, les autoritats nacionals hauran de gestionar la majoria de les sol·licituds de modificació dels registres d’IG existents sense que la Comissió hagi de tornar a comprovar-los.

03/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris