economia

Balears assumirà les repatriacions dels turistes que donin positiu per Covid-19

Es tracta d'una pòlissa d'assegurança de la qual es podrà beneficiar qualsevol visitant que s'allotgi als establiments registrats per Turisme

Balears+assumir%C3%A0+les+repatriacions+dels+turistes+que+donin+positiu+per+Covid-19

/EFE


El Govern autonòmic assumirà les despeses de repatriació i quarantena en cas que un turista s’infecti de coronavirus a les Illes durant l’estiu. Es tracta d’una pòlissa d’assegurança de la qual es podrà beneficiar qualsevol visitant que s’allotgi als establiments registrats per Turisme. Aquesta mesura inclou, com dèiem, l’estada als hotels ponts, un servei d’intèrpret i un d’atenció telefònica.

Mesures que impulsa l’executiu per oferir un turisme segur i atreure visitants. I que des d’avui fins dijous, la presidenta Francina Armengol i el conseller Iago Negueruela, donaran a conèixer en una visita a Berlín a periodistes i turoperadors del país. També en vista a la temporada turística, s’ampliarà el nombre de centres sanitaris on es podran fer proves diagnòstiques de la Covid per evitar cues als ports i aeroports.

La intenció – segons Negueruela- és anticipar-se a la Fira de Turisme FITUR de Madrid per posicionar-se com a destinació segura en el principal mercat emissors de turistes per la comunitat. Els dirigents balears informaran també a Alemanya del preu màxim per les proves PCR i d’antígens anunciat divendres.

Els visitants disposaran de la pàgina web ‘Viatjar Segur’ de l’Agència Balear de Turisme, en què s’hi habilitaran xifres epidemiològiques de les Illes actualitzades i les mesures i restriccions vigents. També es podrà accedir a l’aplicació ‘Platja Segura’ que marcarà l’ocupació de les platges i avisarà al servei d’emergències d’una possible sobreocupació.

Tot això, quan el Regne Unit manté la quarantena als seus residents quan tornin de Balears. Divendres el govern britànic va fer públic el semàfor que classifica les regions segons la incidència de la covid i manté a les Balears amb color taronja.

És a dir, penalitza a les Illes amb 10 dies d’aïllament a la tornada al seu país. Un fet que fins a la propera actualització, que podria ser el mes que ve, no canviarà i que s’ha vist afectada per la incidència mitjana de l’estat espanyol. Tot i això, la presidenta Francina Armengol defensa que la desescalada lenta és el camí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Manacor i l’Associació de Constructors de Balears demanen al Govern permetre a la iniciativa privada construir HPO

Reclamen la construcció urgent de pisos assequibles per a destinar-los a gent jove i persones majors

El Banc d’Espanya millora la previsió del PIB al 6,2%

Creu que l'economia espanyola assolirà a finals del 2022 els nivells d'abans de la pandèmia

Menorca repartirà 2 milions d’euros en forma de vals per gastar a les empreses locals

Cada ciutadà podrà obtenir 200 euros de descomptes des del pirmer de juliol i fins a finals de novembre

AENA retarda a final d’any la torre de control virtual de Menorca, enmig de les protestes dels treballadors

El sindicat CCOO avisa: "Aquesta serà la temporada més conflictiva que s'hagi viscut mai a l'Aeroport"