societat

Balears, declarades en “emergència climàtica” pel Govern

 Juan Pedro Yllanes ha dit que tots els departaments del Govern tenen previstes mesures concretes contra el canvi climàtic

Acció protesta de Greenpeace a les Illes. EFE


El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la declaració d’emergència climàtica a Balears, una iniciativa que inclou “el compromís” de desenvolupar polítiques “actives” i de planificar i executar accions en “els sectors social, econòmic i territorial”.

En roda de premsa, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha dit que tot el conjunt de l’Administració estarà “involucrat” i per això totes les conselleries han fet les seves “aportacions i suggeriments” per avançar en aquesta “lluita” contra el canvi climàtic.

No és un simple llistat d’intencions”, ha emfatitzat aquest divendres el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, que ha assegurat que tots els departaments del Govern tenen previstes mesures contra el canvi climàtic.

“No són mesures perquè s’apliquin d’aquí a un mes, són mesures perquè es vagin desenvolupant durant tota la legislatura”, ha insistit Yllanes, qui ha citat projectes en desenvolupament com el decret sobre la “petjada de carboni”, la potenciació de les energies renovables i el desplegament “ràpid” dels preceptes contemplats en les lleis de residus i contra el canvi climàtic.

També ha ressaltat que el Govern es proposa tenir una “participació activa” a la Cimera del Clima que se celebrarà a Madrid del 2 al 13 de desembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Rodrigo Lanza ha estat declarat culpable pel crim dels ‘tirants’

Lanza va actuar per motius ideològics contra la víctima que duia uns tirants amb la bandera espanyola

Apuja 50 cèntims el preu del billet d’autobús de l’EMT de Palma

Feia 8 anys que no s'apujava el preu del billet senzill

Premiats 37 alumnes del curs d’Educació Secundària per a persones adultes

Els alumnes del Departament d'Hoteleria i Turisme de l'Institut de Calvià han servit un refrigeri als assistents

El temps d’espera per a una consulta és de 34 dies, de 73 per a ser operat

Salut redueix la demora en 13 dies per a un especialista i en 4 per a una intervenció respecte al...