X

Balears destina 39 milions d’euros dels fons europeus a la digitalització de petites i mitjanes empreses

Una xifra que representa només la meitat dels doblers assignats a la comunitat

24/12/2023

Balears destina 39 milions d’euros dels fons europeus a la digitalització de petites i mitjanes empreses

A les Illes s’han mobilitzat prop de 39 milions d’euros de fons europeus vinculats a la digitalització de petites i mitjanes empreses. Una xifra que representa només la meitat dels doblers assignats a la comunitat. Una de les partides és la del Kit Digital, uns doblers que reparteix el govern central. Els encarregats de posar-la en marxa, però, diuen que no arriben.

En Gabriel i el seu equip són agents digitalitzadors, és a dir, ajuden altres empreses a impulsar-se dins el món digital. Ells, com altres treballadors del sector, es van oferir per formar part del Kit Digital. Un bo amb el qual s’han trobat diferents problemàtiques. La primera, que les empreses no saben exactament en què consisteix i, la més important, a l’agent digitalitzador li costa molt cobrar.

Demanen a l’Estat, que és qui gestiona aquests doblers, que faciliti un finançament a més curt termini. Segons dades de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, els fons vinculats a digitalització assignats a les Balears són 76,8 milions, dels quals només s’han mobilitzat prop de 39 milions. Creuen que tot i que la comunicació obligatòria s’està fent molt bé, s’ha d’anar més enllà per ajudar els empresaris.

Insisteix que els pagaments que depenen de la comunitat s’efectuen en termini i, a més, anima les empreses que presentin els seus projectes per aprofitar la partida monetària.

24/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT