X

Balears, en prealerta de sequera

El 22 de gener es convocarà el Consell Balear de l'Aigua, tot i que de moment no estan previstes restriccions

13/01/2024

Redacció

Una de les prioritats ara mateix del Consell de Formentera és fer front a la sequera que pateix l’illa. Córdoba ja ha anunciat que preparen unes ajudes urgents per al sector ramader i agrícola. Les pluges dels darrers dies han donat un petit alè a les reserves hídriques de les Illes, però la situació encara és preocupant. Tot l’arxipèlag està en prealerta de sequera.

Eivissa és l’illa que més temps fa que es troba en prealerta i també la que més preocupa. Per ara, el subministrament, assegura el Govern, està garantit, però no la qualitat. De moment, però, no es planteja posar damunt la taula cap restricció en tot l’arxipèlag.

Precisament, a través dels ajuntaments passa la millora de l’eficiència. Per reduir pèrdues a la xarxa i ajudar a desenvolupar infraestructures, el Govern invertirà 100 milions d’euros al llarg de la legislatura en els consistoris de les Illes. Serà per fer obres com les que posa en marxa l’Ajuntament d’Algaida per a la millora de l’abastiment d’aigua i la reducció de pèrdues, pressupostada en 318.000 euros i amb termini de presentar el projecte fins al 19 de gener. El gran repte, però, implica conscienciar-ne tots els estaments.

El 22 de gener es convocarà el Consell Balear de l’Aigua, tot i que de moment no estan previstes restriccions.

13/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris