economia

Balears enregistra els primers 8.000 ERTOs per causa de força major

El conseller Iago Negueruela confirma que es preveu que aquest procediment afectarà de manera directa al voltant de 71.100 treballadors.

Balears+enregistra+els+primers+8.000+ERTOs+per+causa+de+for%C3%A7a+major

Han passat 10 dies des de que el Consell de Ministres va decretar l’estat d’alarma a tota Espanya. Una de les mesures que va prendre en els dies següents l’Executiu va ser ordenar el tancament de tots els comerços, a excepció d’aquells imprescindibles, com els supermercats o els hospìtals. Per compensar les pèrdues que podia generar el tancament de comerços, es va permetre a les empreses dur a terme Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Avui, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, ha fet un primer balanç. Ha confirmat que, per ara, s’han presentat 8.000 ERTOs a les illes: el 85,7% a Mallorca, el 9,6% a Eivissa, el 4,4% a Menorca y el 0,3% a Formentera.

Es preveu que aquesta xifra d’ERTOs es dupliqui. Per ara només afecta uns 71.100 treballadors, però no es descarta que al futur els treballadors afectats superin els 200.000. Negueruela ha confirmat que els sectors més afectats per aquest procediment seran els d’hostaleria, restauració i comerç.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

18,5 milions d’euros per millorar la pista a l’Aeroport de Palma

La intervenció es fa coincidir amb el moment de menys activitat de l'aeroport

La CAEB demana al govern que informi a priori de les decisions que afectin el teixit empresarial

La patronal assegura que les empreses de les Balears s'han adaptat als protocols i que ara és imprescindible reactivar l'economia...

Les vendes al comerç minorista cauen un 16,5%

La feina en el sector també ha baixat en àmbit interanual, en concret un 8,5%

Els fixos discontinus encara no han començat a cobrar la prestació

El sindicat CSIF creu que la falta de personal al SEPE farà que molts no cobrin fins el desembre