societat

Balears és la quarta comunitat autonòma amb menor desigualtat de gènere d’Espanya

L'anàlisi, elaborada per la Fundació Impulsa, situa les Illes per darrere del País Basc, Galícia i Canàries


Balears és la quarta regió amb menor desigualtat de gènere d’Espanya, segons l’anàlisi elaborada per la Fundació Impulsa, que situa per davant al País Basc, Galícia i Canàries.

En una escala de 0 a 1 des de la mínima a la màxima desigualtat, l’índex de Impulsa, elaborat a partir de la proposta metodològica de l’ONU, concedeix a Balears una puntuació de 0,044 en una classificació en la qual la mitjana espanyola és de 0,053 i la dels països de l’OCDE, de 0,182.

La fundació per al progrés econòmic de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i el Govern de les illes destaca que a l’últim exercici l’arxipèlag va tenir un índex de 0,090, per la qual cosa ha registrat una evolució positiva.

No obstant això, assenyala com a àmbit de millora que “els diferencials positius que es registren actualment a l’arxipèlag a favor del segment femení en el camp de la formació superior i l’aprenentatge al llarg de la vida (menor abandó escolar i més estudis universitaris) no tenen continuïtat a l’esfera laboral, tant a l’efecte de participació, com de condicions contractuals i oportunitats de carrera professional per a les dones”.

En un comunicat, Impulsa posa en relleu que es manté un diferencial de 10 punts en la presència de dones en el mercat laboral i que, segons les últimes dades, la desocupació afecta en major mesura a les treballadores.

“Tan sols una tercera part de les posicions de direcció i gerència estan ocupades per dones, quan en el conjunt del teixit productiu pràcticament s’aconsegueix la paritat (45,7%)”, alerta la fundació.

També subratlla que la parcialitat contractual de les dones aconsegueix el 19,5%, enfront del 7% en els homes i que els salaris de les dones són un 4,8 menors que els dels homes de mitjana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...