menorca

Balears és la segona comunitat amb el preu d’habitatge més car després de Madrid

El preu mitjà del lloguer més car és de 1.394 euros al mes, segons un estudi publicat per Pisos.com


Balears va ser al desembre de 2019 la segona comunitat amb el preu mitjà del lloguer més car (1.394 euros al mes), segons un estudi publicat per Pisos.com. En una nota de premsa, el portal web ha detallat que per davant només es va situar Madrid, amb un preu mitjà de 1.744 euros al mes. Li segueixen Catalunya (1.249 euros al mes).

En contraposició, Extremadura, Castella-la Manxa i Galícia varen ser les opcions més econòmiques amb preus de lloguer de 459, 585 i 596 euros al mes, respectivament.

Pel que fa a les capitals de província, Madrid va ser la més cara per als inquilins amb una renda mitjana de 1.990 euros al mes. Li van seguir Barcelona (1.949 euros al mes) i Palma (1.338 euros al mes).

D’altra banda, el preu mitjà del lloguer va tancar l’any 2019 amb una pujada del 8,5%, amb un preu mitjà de 966 euros mensuals i pujades del 10% a 11 capitals de província. Al mateix temps el preu mitjà es va reduir un 2% de novembre a desembre i un 1,6% en relació a setembre. Segons Pisos.com, el 2019 es va produir un punt d’inflexió en el mercat del lloguer, ja que les pujades experimentades a zones més “sobreescalfades” varen posar de relleu el “gran desequilibri” entre l’oferta i la demanda.

“Encara que la bombolla està descartada, ha estat inevitable que el repunt accelerat i excessiu de la taxa d’esforç dels inquilins hagi arribat fins al terreny polític”, ha destacat el director d’estudis de Pisos.com, Ferran Font. Font destaca que les mesures que pugui aplicar el nou Govern introduiran “serioses diferències” entre comunitats i ciutats, atès que hi haurà territoris que acceptin els límits suggerits pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i uns altres que desenvolupin la seva pròpia normativa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Menorca s’aferra a la gastronomia i l’esport per capgirar una baixada de reserves de fins al 10%

Els hotelers ho atribueixen a la tendència creixent a reservar les vacances a darrera hora

Sant Lluís demana ajudes estatals per reparar els danys del temporal a s’Algar

Els veïns avisen que l'onatge ha tingut aquesta vegada conseqüències més importants que en episodis precedents d'anys enrere

Menorca rebrà dijous les primeres mercaderies després de quatre dies incomunicada

Mascaró Morera té 40 camions pendents d'embarcar i hi manquen fruites i verdures a molts supermercats

Menorca deixa d’estar incomunicada per mar després de tres dies aïllada

Reobren els ports de Maó i Ciutadella, que aquest dimecres capvespre rebrà ja els primers vaixells des de diumenge