X

Balears es tenyeix de lila per celebrar el dia contra la violència masclista

Es van fer actes per reivindicar els drets de les dones a totes les illes

26/11/2022

Balears es tenyeix de lila per celebrar el dia contra la violència masclista

Els carrers i les places de les Balears s’ompliren, aquest divendres 25 de novembre, de reivindicacions per rebutjar la violència masclista. Pancartes, manifests i tallers per condemnar aquesta xacra social, que afecta les dones d’arreu.

Totes les illes celebraren el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. Centenars de Persones a Palma rebutjaren aquest terrorisme masclista, com anomenen, i feren referència a Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Un acte de condemna i que demana que aquest tipus de violència vagi més enllà de la violència envers la parella.

La pluja a Menorca es va afegir a aquest dia, com a simbolisme. Edificis il·luminats i espelmes a les escales de l’ajuntament. A l’illa, més de 300 dones han estat ateses per les institucions i 190 han requerit protecció policial. Al carrer celebren que s’unissin a l’acte en comptes d’anar de compres.

Pluja també a Eivissa, que no va deslluir les activitats organitzades i un record per a les dones de l’Iran. Propostes i moltes, per lluitar contra aquesta xacra i cartells reivindicatius.

Mig centenar de persones s’han aglutinat a Formentera durant la lectura del manifest i la condemna d’aquest tipus de violència. Les Balears, al complert, es tenyiren anit de morat, el color que manifesta la lluita del feminisme i contra la violència envers les dones.

26/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT