X
10

Les Balears, pendents de la renovació de les mesures anticrisi

En cas de prorrogar-se s'hauria de fer amb un altre decret llei del Consell de Ministres

25/06/2023

Les Balears, pendents de la renovació de les mesures anticrisi

Divendres que ve acaba la vigència d’alguna de les mesures del darrer decret llei del Govern central per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna. Incloïa la rebaixa de l’IVA en l’alimentació o la bonificació del carburant professional.

El Govern central ha deixat per la setmana que ve la decisió de renovar-lo o no. En cas de prorrogar-se s’hauria de fer amb un decret llei al Consell de Ministres.

El transport de les Balears de mercaderies per carretera vol que es prorrogui la bonificació al carburant per a professionals, inclosa en el paquet d’ajuts per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, que expira la setmana que ve. Des del primer d’abril és de 10 cèntims per litre de combustible.

Una altra de les mesures que inclou aquest paquet amb vigència fins al 30 de juny és la rebaixa de l’IVA del 4 al 0% als productes de primera necessitat i la davallada del 10 al 5% de pastes i olis.

També, amb vigència fins al 30 de juny: la pròrroga extraordinària de sis mesos dels lloguers d’habitatge habitual. El sector immobiliari també està a l’espera de saber si aquesta mesura es prorrogarà.

Aquestes iniciatives es varen aprovar el passat més de desembre en un decret llei i en cas de prorrogar-se s’hauria de fer amb un altre decret llei del Consell de Ministres.

25/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT