media

‘Balears Fa Ciència” emet un programa especial pel 50è aniversari de l’arribada a la Lluna

El programa presentat per Enric Culat comptarà amb entrevistes i tertúlies amb experts astrofísics i divulgadors


L’espai de divulgació científica d’IB3 Ràdio, ‘Balears Fa Ciència’, ha preparat un programa especial per aquest dissabte que commemorarà el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna.

El programa que s’emet a les 11h del matí i és presentat per Enric Culat comptarà amb entrevistes i tertúlies amb experts astrofísics i divulgadors. Culat entrevistarà el físic Eduardo García Llama, treballador en la secció de Dinàmica de Vol en el ‘Johnson Space Center‘ de la NASA a Houston. Precisament, García Llama acaba de publica un llibre sobre l’arribada de l’home a la Lluna, ‘Apol·lo 11′.

A la segona hora del programa es farà una tertúlia sobre aquesta fita històrica assolida el 20 de juliol de 1969. Comptarà amb la participació del doctor en Física Solar Pep Forteza, vicepresident del Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE); el president del Club Newton de Mallorca, Pep Marcús; el vicepresident de AstroMallorca, Alfredo Bonet; i el membre de AstroMallorca Gaspar Joan, responsable d’un taller d’astronomia en l’IES Josep Sureda i Blanes.

Durant la tertúlia s’entrevistarà a Carlos González Pintado, un dels pocs espanyols presents a la sala de control de l’estació de la NASA la nit del 20 de juliol de 1969; i al director de l’Observatori Astronòmic de Mallorca, Salvador Sánchez.

El programa també farà ‘una mirada cap a la lluna’ amb el músic Hernand Livolsi; i amb el físic, monologuista i ‘youtuber’ Adrià Garcia faran un repàs de les pel·lícules més mítiques relacionades amb el satèl·lit.

Al marge del contingut especial sobre l’arribada de l’home a la Lluna, el programa comptarà amb altres temàtiques: una connexió amb el catamarà oceanogràfic del Socib; una entrevista al biòleg Álvaro Luna sobre el seu llibre ‘Un lleopard al jardí’; i també comptarà amb Xavi Canyelles i ‘una pedra dins la mar’ a la Platja de Formentor.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

Hackejat el compte d’atenció al client de Correus a Twitter

S'han publicat piulades en què l'empresa s'ofereix a transportar paquets amb droga

Els Serveis Informatius d’IB3 donen a Sant Llorenç el premi APIB pel ‘Zoom: Després de la tempesta’

Ara, just un any després de la tragència, el programa 'Zoom' d'IB3 Televisió emet la segona part: 'La marca de...

IB3 torna al Llevant de Mallorca un any després

El programa Zoom d'aquest dimarts, 'La marca de l'aigua', mostra el que s'ha fet i el que queda per a fer

Mor als 77 anys el periodista Pepe Oneto

Durant la Transició va ser articulista polític a Diario de Mallorca